„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Aptauja -- 2021. gada vasara

Kādam laiks skrien -- šķiet, ka tikko bija pavasaris, bet nu jau tuvojas rudens, kādam laiks velkas lēni -- gluži kā gliemezis. Laikraksta "Latgales Laiks" reportiere jautāja garāmgājējiem Daugavpils ielās, kāda viņiem bija šī gada vasara, kas palika atmiņā,.

Anna, pensionēta ierēdne: “Šo vasaru pavadu gan pilsētā, gan laukos. Pavasarī stādīju un sēju, tad rūpējos par augiem. Man patīk vasara, vasarā vairāk kustību. Savukārt rudenī es sakopšu vasarnīcu, un tad paliks tikai mājas un sabiedriskā dzīve. Atceros laiku, kad biju jaunāka, kad ne tikai ievēroju, kas Daugavpilī nav kārtībā, bet arī bija iespēja padarīt labāku pilsētu. Protams, arī toreiz bija visādi starpgadījumi, taču tas bija kaut kā labojams, bet tagad daudz ko slēpj noslēpumainības plīvurs, lai gan tiek rakstīts par pilsētai nozīmīgu iestāžu darba caurredzamību un pārskatāmību. Turklāt tajos laikos vasarā es ceļoju uz dažādām valstīm -- tik daudz ir dažādu stāstu, tos nav iespējams izstāstīt, varbūt vajadzētu par to uzrakstīt grāmatu.”

Tatjana, sociālās jomas darbiniece: “Vasaras lielāko laika daļu pavadīju darbā. Man ir interesants darbs, katru dienu jauni notikumi, iespaidi, tāpēc vasara paskrien nemanot. Brīvdienās gan dodos uz laukiem, lai palīdzētu saviem radiniekiem, gan palieku pilsētā. Ejam uz ezeru. Vēl neesam apmeklējuši pasākumus pilsētā, turklāt to bija maz, jo „kovids” vēl nav atkāpies. Daudzi ierobežojumi jau ir atcelti, var iet uz kafejnīcu, notiek pasākumi, viss muzikālais augusts vēl priekšā -- ir daudz kas interesants, vajag tikai piedalīties!”

Jekaterina, pavāre: “Es strādāju, bet nedēļas nogalēs dodamies uz ezeru, ejam ciemos. Vasara man patīk, lai gan brīžiem bija ļoti karsts, taču šis gadalaiks ir jauks. Protams, atmiņā palicis karstums. Bet vasara vēl nav beigusies – es ceru, ka vēl būs silts laiks. No pirmdienas es dodos atvaļinājumā, un mana ģimene dosies uz Jūrmalu, pie jūras. Tas būs lielisks vasaras noslēgums. Vasara iet uz beigām, nāk rudens ar savām krāsām, svētkiem un notikumiem.”

Edmunds, pensionēts celtniecības jomas darbinieks: “Šovasar bija neparasti un nesaprotami politiskie notikumi Latvijā un Daugavpilī. Es sekoju presē un internetā rakstītajam par mūsu valsti un pilsētu, un daudz kas mani ļoti pārsteidz. Cilvēki ir iemācījušies tik prasmīgi slēpt informāciju, itin kā atklāti par to runājot -- tas ir mūsu laika absurds. Informācija ir pieejama, taču jūs nekad neuzzināsit patiesību un ne vienmēr tiksiet skaidrībā ar skaitļiem. Bet, atmetot malā politiku un ekonomiku, jāteic, ka vasarā es daudz laika pavadu svaigā gaisā.”

Pjotrs, pensionēts pašvaldības darbinieks: “Laiks bija labs, silts un pat karsts – tāds, kādam tam vasarā jābūt. Es daudz laika pavadīju ārā. Vairs neesmu vecumā, kad var atļauties garus ceļojumus. Pastāvīgi lasu ziņas, piedalos to apspriešanā. Neskatoties uz "Covid-19", Daugavpilī dzīve rit pilnā sparā, daudz kas notiek, un tas ir interesanti. Tagad man ir grūti pārvietoties lielos attālumos, tāpēc vairāk laika pavadu, lasot ziņas. Kas palicis atmiņā? Manuprāt, šī vasara bija tāda pati kā iepriekšējā vasara.”