„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē vērienīgi svinēja pilsētas 736. dzimšanas dienu

Aizvadītās nedēļas nogalē Rēzeknē vērienīgi tika nosvinēta pilsētas 736. dzimšanas diena.

Tās gaitā rēzekniešiem un pilsētas viesiem tika piedāvāts plašs un daudzveidīgs pasākumu klāsts visdažādākajām gaumēm.

Piektdien un sestdien par svētku kulmināciju kļuva vakara koncerti laivās “Saulriets uz ezera” Kovšu ezerā, kuros uzstājās DJ [Ex] da Bass + trompete + perkusijas, „Musiqq”, leģendārie „Līvi” un „Labvēlīgais tips”. Katras dienas noslēgumā svētku dalībnieki bija aicināti doties radošās un interaktīvās pastaigās pa pilsētu ”Tur, kur saulriets ar nakti dejo”, vērot lāzeršovu virs Rēzeknes upes, aplūkot gaismas instalācijas un ļauties muzikālo strūklaku suģestijai.


Visas svētku dienas bija iespēja apmeklēt dažādas sporta aktivitātes -- Rēzeknes Bērnu un jauniešu sporta skolas komandu kausa izcīņu netradicionālajās sporta spēles, Latvijas čempionāta 1. posma sacensības ūdens motocikliem Kovšu ezerā, kurās piedalījās arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Polijas, „Ghetto Games” 3x3 basketbola turnīra 3. posmu “Strītbols Rēzekne”, šaha turnīru Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā  “Zeimuļs”, kā arī piedalīties Ģimeņu sporta dienā, kura norisinājās Kovšu ezera pludmalē.

Pilsētas svētku gaitā tika piedāvāti arī visdažādākie mākslas un kultūras pasākumi. Latgales vēstniecībā „Gors” varēja aplūkot Romualda Geikina izstādi “Konverģence” un Pāvela Ostapceva izstādi “Grafikas no skapja”. Nacionālo biedrību kultūras nama 65 gadu jubilejai veltīta fotoizstāde un Jeļenas Antonovas mākslas “Art-studijas” darbu izstāde bija aplūkojams Nacionālo biedrību kultūras nama pagalmā.

Automīļi bija laipni gaidīti Latgales vēstniecības „Gors” iekšpagalmā, kur varēja aplūkot Retro auto moto piecu gadu jubilejas izstādi un pārmīt pa kādam vārdam ar šīs jomas entuziastiem. Neiztika arī bez tradicionālā amatnieku gadatirgus, kurš norisinājās Brāļu Skrindu ielā.

Svētdien rēzekniešus un pilsētas viesus aicināja Rēzeknes dievnami, kuros varēja klausīties ērģeļmūzikas koncertus, klezmermūziku un Romualda Jermaka 90 gadu jubilejai veltītu sieviešu kora „Medicus” koncertu. Stādītā meža teritorijā Strēlnieku ielā 1c bija skatāma Leonarda Vinceviča keramikas un gleznu izstāde.