„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Darba algas pielikumu AS “Daugavpils satiksme” autobusu šoferi varētu saņemt tikai nākamgad

Darba algas pielikumu AS “Daugavpils satiksme” autobusu šoferi varētu saņemt tikai nākamgad, preses konferencē Daugavpils pilsētas pašvaldībā žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs.

Pirms neilga laika uzņēmumā notika sanāksme, kurā piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas. Tās gaitā tika pārrunātas uzņēmumā ilgākā laika posmā iekrājušās neatrisinātas problēmas. Galvenā problēma, kas tika atklāta pirms mēneša, un par ko tika informēta vadība, ir kolektīvā līguma noslēgšana, ar ko uzņēmuma vadība pagaidām nav tikusi galā.

Otra problēma ir komunikācijas trūkums starp uzņēmuma vadību un darbiniekiem. Normāla komunikācija būtu ļāvusi izlemt vairākas salīdzinoši vienkārši risināmus jautājumus, kas netika skatīti gadiem.

Viena no pretenzijām, ko iezīmējuši autobusu šoferi, ir tā, ka viņiem jāierodas darbā ievērojami agrāk, nekā sākas laika uzskaite, par kuru viņiem tiek maksāta darba alga. Tādā veidā dienas laikā uzkrājas pusstunda – stunda neapmaksāta darba laika. Patlaban šis jautājums tiek risināts, norādīja Aleksejs Vasiļjevs.

Otra problēma, uz kuru norādījuši autobusu šoferi, ir tā, ka viņi saņem atalgojumu, kas ir zemāks par vidējo darba algu Latvijā.

Izskatot šo jautājumu pašvaldībā, ir secināts, ka līdz gada beigām sakarā ar saplānoto budžetu šo jautājumu atrisināt neizdosies. Savukārt nākamgad uzņēmums saņems daudz jaunu autobusu, kas darbināmi ar gāzi, un tādējādi būs lētāka to ekspluatācija. Turklāt mazāk līdzekļu vajadzēs jauno transportlīdzekļu remontam. Šajās pozīcijās ietaupītā nauda varētu tikt izmantota tostarp arī darba algas paaugstināšanai šoferiem.

Autora foto