„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Daugavpilī protestē pret piespiedu vakcināciju

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī, Vienības laukumā, uz piketu pret piespiedu vakcināciju saistībā ar “Covid-19” izplatību pulcējās ap pussimts protestētāju. Atbalstīt protesta akciju Vienības laukumā bija ieradušies vēl vairāki simti cilvēku.

Protestētāji stāvēja ierobežotā teritorijā un turēja rokās plakātus ar uzrakstiem latviešu un krievu valodā: “Mēs esam pret piespiedu vakcināciju”, “Pret -- piespiedu vakcināciju un iedzīvotāju dalīšanu vakcinētajos un nevakcinētajos, par – brīvprātīgu vakcināciju ”, “Latvijas Satversme nosaka, ka cilvēktiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas”, “Nav obligātas vakcinācijas! Mums ir vajadzīga izvēles brīvība”.

Protesta akcijas dalībnieku un atbalstītāju vidū bija dažādu tautību un dažāda gadagājuma cilvēki, gan bērni, gan sirmgalvji. Klātesošie pauda neapmierinātību par to, ka valsts varas pārstāvji pār varītēm vēlas panākt cilvēku potēšanos ar līdz galam nepārbaudītam vakcīnām, kuru efektivitāte, kā liecina pēdējā laika notikumi pasaulē, ir visai apšaubāma.

Tāpat protestētāji pauda neapmierinātību ar neracionālu naudas tērēšanu “Covid-19” aizsegā un valsts dzīšanu parādu jūgā, kā arī pret dažādiem nepārdomātiem ierobežojumiem, ka negatīvi ietekmē valsts ekonomiku.

Kāda no protesta akcijas atbalstītājām, vecāka gadagājuma sieviete, neslēpjot sašutumu, “Latgales Laikam” atzina, ka nedrīkst cilvēkus spiest iet potēties ar vakcīnām, par kurām nav pietiekamas informācijas. “Pirms iet vakcinēties, mums ir jāzina, kā un cik ilgi vakcīna darbosies,” uzsvēra sieviete.

Padzīvojusī kundze pauda neapmierinātību arī par atbildīgo ministru bezatbildīgo rīcību, kuras rezultātā valstī par lielu naudu tika iepirkta vakcīna “Astra Zeneca”, kuru tagad Latvija ir ziedojusi citām valstīm. “Cik ilgi vēl mēs dzīvosim nedemokrātiskā valstī? Demokrātiskā valstī varai ir jāpieder tauta, nevis valdībai. Savukārt atbildīgās valsts amatpersonas, kas nekalpo Latvijas tautai, ir jātiesā,” norādīja sieviete.

Vēl kāda protesta akcijas atbalstītāja, kura dzīvo Rīgā, bet atpūšas Daugavpilī, atzina, ka viņai nekas nav pret vakcinētajiem cilvēkiem un viņu izvēli, taču viņa vakcinēties nevēlas un vēlas, lai tiktu respektēts arī viņas viedoklis. “Nedrīkst “durt” cilvēkus pret viņu paša gribu,” uzsvēra atbalstītāja.

Tāpat viņa kritiski vērtēja varas pārstāvju līdzšinējo rīcību. ”Kā pašreizējai valdībai vispār var ticēt pēc visa tā, ko viņi ir sastrādājuši, izdodot dažādus pretrunīgi vērtētus likumus un noteikumus? Kā atbildīgus ministru amatus var ieņemt cilvēki, kas līdz šim ir darbojušies pavisam citā jomā?” pauda neizpratni sieviete.

Piketētāji un viņu atbalstītāji pauda dziļu izbrīnu arī par šādām pēkšņām, iepriekš nepiedzīvotām valsts varas pārstāvju “rūpēm” par iedzīvotājiem. Īpašu neapmierinātību klātesošie pauda sakarā ar nodomiem uzsākt bērnu, kas ir mūsu valsts nākotne, obligātu vakcināciju un vairāku profesiju pārstāvju obligātu vakcināciju.

Cilvēki norādīja, ka valstī patlaban saistībā ar piespiedu potēšanu notiekošais ir gan nelikumīgs, gan arī apdraud cilvēktiesības un demokrātijas pamatprincipus.

Protesta akcijas gaitā tika dziedāta Latvijas valsts himna “Dievs, svētī Latviju”, kā arī skandēts vārds „brīvība” latviešu un krievu valodā. Protesta akcijas noslēgumā tās organizatori izpelnījās vētrainus klātesošo aplausus.

Pretēji nesenajiem notikumiem Viļņā, pie Lietuvas Seima, kur protesta akcija pārauga sadursmēs ar kārtību sargājošo struktūru pārstāvjiem, Daugavpilī pikets aizritēja miermīlīgā gaisotnē. Līdzīgas protesta akcijas aizvadītās nedēļas nogalē aizritēja arī vairākās citās Latvijas pilsētās.

Autora foto

 

 

 

 

 

 

Komentāri

17.08.2021 09:36
Juris
Kaut esu vakcinējies, pavisam noteikti esu pret jebkādu cilvēku dalīšanu - vakcinētie un ne vakcinētie. Paši deputāti nav 100% savakcinēti, toties iedzīvotājus steidz sadalīt un sarīdīt citu pret citu.