„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Izveidots sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem

Augšdaugavas novadā, Kraujā, Sociālās aprūpes un atbalsta centrā “Avots” darbu sācis sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, „Latgales Laiku” informēja Augšdaugavas novada pašvaldībā.

Centrs izveidots projekta „Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Daugavpils novadā” ietvaros. Tajā tiek plānots sniegt jaunus pakalpojumus 24 bērniem.

Centra atklāšanā novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova atzina, ka šis projekts bija liels izaicinājums: “Šeit būs vieta ne tikai mājiniekiem, bet arī personāls un attiecīgie speciālisti, kas varēs kompleksi, mērķtiecīgi un individuāli strādāt.”

Centrā ir pieejams multisensorās istabas aprīkojums, fizioterapijas pakalpojuma un kabineta aprīkojums un smilšu terapijas kabineta aprīkojums. Ierīkots ir arī audiologopēda kabinets. Kopumā šī centra aprīkojuma iegādei un uzstādīšanai no projekta ir investēti 49 781 eiro. Rehabilitācijas centrā darbosies fizioterapeits, ergoterapeits, psihologs un audiologopēds.

Centrs pavērs unikālu iespēju bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu vecākiem vienuviet saņemt trīs pakalpojumus kvalificētu speciālistu uzraudzībā. Multisensorā istaba tiks izmantota ergoterapijas un fizioterapijas nodarbībām vai psihologa vajadzībām. Ar uzstādītā aprīkojuma  palīdzību speciālisti darbosies, lai attīstītu bērniem dažādas iemaņas, kuras noteiktu iemeslu dēļ nav attīstījušās.

Centra pakalpojums prioritāri būs pieejams Augšdaugavas novada bērniem, kuri izvērtēti projektā “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Latgales reģionā”. Nākotnē pakalpojumus varētu piedāvāt arī citu pašvaldību bērniem.

Projekta „Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Daugavpils novadā” kopējās attiecināmās izmaksas -- 1 346 004 eiro.

Publicitātes foto