„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Saņemot svētību jaunajam mācību gadam

Lietus pilienu paukšķi un izspraucies saules stars. Ķirbītis uz skapjaugšas. Piebrieduši āboli. Kāds nosalis degungals. Gladiolu zobeni un asteru spurainie pušķi, samīļoti lielās un mazās rokās. Ar rudens smaržām ir klāt septembris un jaunais mācību gads… Kādam kārtējais, kādam pirmais, kādam skolnieka godā, kādam pedagoga, bet katram tas atnāk ar vieglām satraukuma trīsām pakrūtē. Šis ir piepildīts laiks katra cilvēka dzīvē.

Madara Pavlovska

Vienā no Augšdaugavas novada pilsētām -- Ilūkstē, Zinību dienas svētki jau tradicionāli tiek sagaidīti un svinēti ar Viņa Ekselences Jelgavas diecēzes bīskapa Edvarda Pavlovska vizitāciju. Arī šogad 29. augustā Ilūkstes Vissvētākās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcas dārzā valdīja svētku noskaņa, vijoties priecīgās bērnu čalās. Bīskaps Edvards Pavlovskis kopā ar Ilūkstes katoļu draudzes prāvestu Ingmāru Zvirgzdiņu, draudzes locekļiem un viesiem svinēja Svēto Misi.

Saņemot Dieva svētību, tēvišķā gādībā bīskaps uzrunāja katra sirdi un spēcināja mūsu garīgo stāju. Bīskaps, uzrunājot klātesošos, uzsvēra: “Lūk, sirdij ir jābūt tuvu Dievam. Ar sirdi mēs godinām Dievu, nevis ar lūpām!” Svētās Mises noslēgumā Augšdaugavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Maigurs Krievāns un draudzes pārstāvji pateicās bīskapam Edvardam Pavlovskim par vizitāciju un doto svētību.

1. septembra zvans izskanējis Latvijas pilsētu un ciemu skolās. Arī Augšdaugavas novada izglītības iestāžu durvis ir vērtas jauniem izaicinājumiem, sasniegumiem un kopīgiem prieka mirkļiem. Augšdaugavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Dainis Bitiņš pastāstīja „Latgales Laikam”, ka, sākot jauno mācību gadu, Augšdaugavas novadā turpināsies darbs 18 izglītības iestādēs, no kurām 3 ir pirmsskolas izglītības iestādes, 14 vispārizglītojošās skolas un 1 speciālā pamatskola. Izglītības iestādes šogad apmeklē 2554 izglītojamie, tostarp 297 piecgadīgie un sešgadīgie bērni.

Lai visiem ir panākumiem bagāts jaunais mācību gads!

 foto - Sarmīte Bogdanoviča