„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpils reģionālajā slimnīcā izsludināta iekšējā ārkārtējā situācija

Palielinoties iedzīvotāju saslimstībai ar „Covid-19”, Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir izsludināta iekšējā ārkārtējā situācija, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Slimnīcā ir ieviesti stingrāki iekšējie drošības noteikumi, ierobežotas iespējas apmeklēt pacientus, kā arī tiek veidotas jaunas gultasvietas „Covid-19” pacientiem.

Līdz ar „Covid-19” saslimstības pieaugumu Daugavpils reģionālās slimnīcas vadība nolēmusi izsludināt slimnīcā iekšējo ārkārtējo situāciju. Prognozētajam saslimušo skaita pieaugumam slimnīcā gatavojas jau kopš vasaras, veidojot jaunas gultasvietas „Covid-19” pacientiem.

Pašlaik Daugavpils reģionālā slimnīca ir viena no septiņām slimnīcām Latvijā, kas veic „Covid-19” pacientu ārstēšanu.

Sakarā ar iekšējo ārkārtējo situāciju, slimnīcā aizliegta pacientu apmeklēšana, kā arī ieviestas izmaiņas pārtikas paciņu nodošanas kārtībā.

Pirms nodod pārtikas pienesumu pacientam, jākonsultējas ar pacienta ārstējošo ārstu, lai precizētu, vai pacientam jāievēro specializēta diēta. Pirms pienesuma nodošanas tas jāsašķiro caurspīdīgos iepakojumos.

Pārtikas pienesums jāsašķiro divās kategorijās: produkti, kuriem ir norādīts derīguma termiņš, un mājās gatavots ēdiens, kurš jāuzglabā ledusskapī; sausā pārtikas produkcija, kuru drīkst uzglabāt istabas temperatūrā pacienta naktsskapītī. Drīkst nodot tikai tos dzērienus (sula, piens, kefīrs utt.), kuriem ir oriģinālā etiķete.

Pienesumā jānorāda saņēmēja vārds un uzvārds, nodaļas nosaukums, pārtikas pienesuma nodošanas datums. Svētdienās pienesumi pacientiem netiek pieņemti.

Daugavpils reģionālā slimnīca ir daudzprofilu ārstniecības iestāde, kuras galvenā prioritāte pašlaik ir nepārtraukti nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību un plānveida pakalpojumu sniegšanu.

Autora foto