„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.3 °C
apmācies

Motoru ielā ieklāj asfaltu

Motoru ielā -- starp Ziemeļu un Ezermalas mikrorajonu, kā arī bijušās Automašīnu remonta rūpnīcas teritorijā, notiek aktīvs darbs ar mērķi revitalizēt degradēto cietokšņa noliktavu zonu. Šobrīd Motoru ielā tiek ieklāta pirmā asfalta kārta, novēroja “Latgales Laiks”.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēta projekta “Cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas reģenerācijas veicināšana un pieejamības uzlabošana” ietvaros šajā teritorijā ir ierīkotas arī jaunas inženierkomunikācijas -- apgaismojums, siltumapgādes tīkli, ūdensvada un kanalizācijas pievadsistēma un elektroapgādes tīkli, kā arī veikta braucamo ceļu un ietvju rekonstrukcija. Darbi tika uzsākti šī gada pavasarī un turpinās atbilstoši grafikam.

Tā kā būvdarbu apjoms ir liels, darbi tika veikti arī nakts laikā, kad Motoru ielā satiksme bija slēgta. Darbu rezultātā infrastruktūra tiks uzlabota vairāk nekā 20 teritorijā esošajiem uzņēmumiem, kas darbojas 4,5 hektāru platībā.

Iniciatīva šīs teritorijas sakārtošanai izrādīja uzņēmēji. Savukārt pašvaldība, izvērtējot attīstības potenciālu, atsaucās uz šo ierosinājumu un spēja piesaistīt finansējumu. Uzņēmēji ir apņēmušies arī nākotnē radīt jaunas darba vietas. Bijušās Automašīnu remonta rūpnīcas ēkas atjaunošana nav iekļaujama projektā, jo šī teritorija nav pašvaldības īpašumā.

Pabeigt būvdarbus iecerēts līdz nākamā gada pavasara -- vasaras periodam. Līdz ar infrastruktūras uzlabošanu mainīsies arī šīs teritorijas vizuālais tēls, atvieglojot gan automašīnu un tehnikas kustību, gan arī gājēju un velosipēdistu pārvietošanos.

Projekta mērķis ir revitalizēt cietokšņa noliktavu zonas rūpniecisko teritoriju, sakārtot publisko infrastruktūru privāto investīciju piesaistei, nodrošināt videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, kā arī veicināt darba vietu radīšanu.

Projekta realizācijas rezultātā tiks revitalizēta degradētā teritorija teju piecu hektāru platībā, radītas 87 jaunas darba vietas un piesaistītas privātās investīcijas 1 053 375 eiro apmērā. 

Projekta “Cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas reģenerācijas veicināšana un pieejamības uzlabošana” kopējās izmaksas ir 4 150 505 eiro.

Autora foto