„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Cietokšņa promenādes būvniecība tuvojas noslēgumam

Daugavpils cietokšņa apkaimē topošās gājēju atpūtas zonas jeb trešās promenādes būvdarbi tuvojas noslēgumam. Jaunās promenādes kopējais garums ir gandrīz viens kilometrs. Tā stiepjas no dzelzceļa tilta līdz bijušajam futbola stadionam. Jaunais objekts ir gandrīz gatavs un to jau var sākt izmantot.

Darbu gaitā ir izbūvēta autostāvvieta, ieklāti apgaismojuma elektriskie kabeļi, uzstādītas dzelzsbetona konstrukcijas, soliņi, krasta nocietinājumi un kāpnes, pa kurām var nokāpt pie ūdens, kur organizēta laivu un plostu piestātne. Vēl atlicis pabeigt promenādei piegulošās teritorijas sakārtošanu, uzstādīt miskastes, ierīkot papildus videonovērošanas iekārtas un piestiprināt cietokšņa bronzā veidoto maketu.

Darbu veikšanas gaitā vērā ņemti arī upes ledus iešanas un plūdu faktori. Vienlaikus ar promenādes būvniecību salabotas arī vēsturiskās slūžas un akas pie cietokšņa, kā arī vieta, kur ūdens no aizsarggrāvja tika novadīts tieši Daugavā.

Paredzams, ka jaunā promenāde kļūs par labu papildinājumu gan esošajai infrastruktūrai gar Daugavas upi, gan visam Daugavpils cietokšņa tūrisma kompleksam kopumā. Šie un citi darbi ļaus paplašināt Daugavpils cietokšņa tūrisma piedāvājumu, sekmējot tūristu plūsmas pieaugumu nākotnē.

Cietokšņa krastmalas izbūve tiek veikta projektā “Kultūras mantojuma objekta publiskās ārtelpas attīstības un pieejamības veicināšana tūrisma pakalpojumu daudzveidošanai Daugavpils pilsētā”. Lielāko daļu promenādes izbūvei nepieciešamā finansējuma nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Konceptuāli promenāde pie Daugavpils cietokšņa ir Bruģu ielas promenādes turpinājums. Starp tām gar dambi Daugavas ielas otrajā pusē ir ierīkots gājēju un velosipēdistu celiņš.