„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī noslēgumam tuvojas Pulvera noliktavas restaurācija

Daugavpils cietoksnī noslēgumam tuvojas 7. bastiona Pulvera noliktavas restaurācijas un piegulošās infrastruktūras būvdarbi, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins.

Patlaban atlicies vien novērst dažus objektu apskates gaitā konstatētos trūkumus. Pabeigt palicis arī piebraucamo ceļu pie kazemātiem. Pēc tam varēs sākt objekta nodošanu ekspluatācijā.

“Centīsimies visu izdarīt vēl šogad, lai jau nākamā gada sākumā šeit durvis atvērtu Marka Rotko mākslas centra jaunā izstāžu zāle, kura būs veltīta izcilā latviešu keramiķa Pētera Martinsona jaunradei,” norādīja Artjoms Mahļins.

Būvdarbu gaitā ir nomainīts un atjaunots vēsturiskajā augstumā ēkas jumts, restaurētas ēkas fasādes, atjaunoti logi un durvis, izbūvētas jaunas grīdas, ierīkots ūdensvads, sadzīves kanalizācijas un apkures tīkli, nodrošināta elektroapgāde, izveidota papildu evakuācijas izeja, izbūvēta ugunsgrēka un trauksmes signalizācijas, videonovērošanas sistēma, apsardzes signalizācija un vājstrāvas tīkli.

Ap ēku atjaunota un restaurēta drenāžas apmale no laukakmeņiem. Ēkai piegulošajā teritorijā ierīkots bērnu rotaļu laukums, atjaunots dekoratīvo ābeļu dārzs ar jauniem apstādījumiem un ierīkots ārējais apgaismojums.

Būvniecības un restaurācijas darbus objektā Latvijas--Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.--2020. gadam projektā “Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un veicināšana Latvijā un Krievijā” veic SIA “Lagron” un SIA “Rem Pro”.