„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Daugavpils Krievu kultūras centrā atklāta Jeļenas Koļesņikovas personālizstāde

Krievu kultūras centrā (KKC) septembrī tika atklāta jaunās mākslinieces autodidaktes Jeļenas Koļesņikovas gleznu izstāde "Un mežs ir tik tuvu!". Oktobrī visi interesenti tiek aicināti uz Krievu namu, lai apskatītu jauno glezniecības izstādi, un labs garastāvoklis būs garantēts.

Izstāde skatāma Krievu kultūras centra Malahīta zālē. Izstādes iniciatore ir Krievu kultūras centra projektu vadītāja Gaļina Ivanova, kura pastāstīja, ka Jeļenas gleznas redzējusi izstādē Piekrastes bibliotēkā pirms gada Dzejas dienu pasākumā. "Tā kā es par šiem darbiem nebiju aizmirsusi visu gadu, tas jau liek domāt, ka šīs mākslinieces gleznas ir pelnījušas, lai tās redzētu plašāka publika KKC,” viņa sacīja. Malahīta zālē skatītāju uzmanībai tiek piedāvāti deviņpadsmit 25 gadus vecās mākslinieces darbi: viens gleznots ar guaša krāsām, pārējie -- eļļā.

Izstādes atklāšana pulcēja Krievu kultūras centra darbiniekus, māksliniekus, preses pārstāvjus. Dzima jauna tradīcija -- pateikties māksliniekam, kura izstādi nomaina jauna, -- Leonīdam Mudrakovskim tika pasniegts Goda raksts.

Jeļena Koļesņikova pastāstīja laikraksta "Latgales Laiks" lasītājām, ka zīmē, cik vien sevi atceras, skolā viņa zīmēja visās stundās, pat mēģināja apmeklēt skolas zīmēšanas pulciņu, bet viņai nepatika obligātie uzdevumi, un Jeļena pameta šīs nodarbības. Jeļena ar lielu pateicību atceras savu zīmēšanas skolotāju Riebiņu vidusskolā Rutu Vjaksi: viņa mācīja, palīdzēja un sūtīja Jeļenas darbus uz konkursiem. Pēc skolas beigšanas Jeļena sāka gleznot ar eļļas krāsām, mācījās un joprojām mācās internetā dažādās meistarklasēs, viņai jo īpaši patīk mākslinieka Igora Saharova stundas. J. Koļesņikovai patīk gleznot ainavas, dabu un, jo īpaši, mežu. Jeļena zīmē arī portretus, bet pagaidām ar zīmuli, ar krāsām vēl tikai mācās. No klasiķiem jauno mākslinieci visvairāk iedvesmo Ivana Aivazovska darbi.

Sarunā ar avīzes „Latgales Laiks” reportieri Krievijas Mākslinieku savienības biedrs mākslinieks Boriss Borisovs sacīja: „Man ļoti patīk Jeļenas Koļesņikovas darbi – šīs gleznas ir neparastas, jo tām piemīt savdabība, sava „rozīnīte”, izdoma. Novēlu viņai radošu izaugsmi.”

Laipni lūdzam uz izstādi! Apmeklētāji var ne tikai smelties iedvesmu, skatoties skaistās gleznas, bet arī iegādāties autores darbus.