„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

PAS “Daugavpils siltumtīkli” saņēmusi Finanšu ministrijas atbildi par CFLA lēmumu

Pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” saņēmusi Finanšu ministrijas atbildi saistībā ar lūgumu caurskatīt Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pieņemto lēmumu par 5,3 miljonu eiro korekcijas piemērošanu uzņēmumam jaunās ar šķeldu kurināmās katlumājas būvniecības projektā.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” valdes loceklis Artis Birkmanis preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem neatklāja šīs atbildes saturu, vien paskaidrojot, ka patlaban tā tiek izvērtēta un domāts par turpmākajiem soļiem šajā jautājumā.

Izvērtējot projekta “Siltumcentrāles Nr. 3 siltumavota pārbūve ar iekārtu uz atjaunojamiem energoresursiem uzstādīšanu” iepirkuma dokumentāciju, CFLA konstatēja un jau 2020. gada 2. jūlijā ziņoja, ka viens no piegādātāju apvienības dalībniekiem -- UAB “Axis Tehnologies” 2019. gada 13. augustā noslēdzis līgumu ar SIA “Steel Pro” par kurtuves metāla karkasa iegādi. Savukārt, viens no iepirkumā iesniegto piedāvājumu vērtēšanā piesaistītajiem ekspertiem laika posmā no 2018. gada 1. augusta līdz 2020. gada 25. maijam veica SIA “Steel Pro” tehniskā direktora pienākumus. Jau pagājušā gada vasarā CFLA rekomendēja pārtraukt līgumu un brīdināja, ka par konstatēto neatbilstību ir piemērojama finanšu līdzekļu korekcija 100% apmērā. Tomēr AS „Daugavpils siltumtīkli” turpināja sadarbību ar piegādātāju apvienību “Axis Filter”.

Šī gada 28. janvārī AS “Daugavpils siltumtīkli” iesniedza maksājuma pieprasījumu CFLA. Pieprasījums tika apturēts līdz Eiropas Komisijas audita slēdziena saņemšanai. Savukārt 12. martā saņemta CFLA vēstule un atzinums, kurā ziņots par Publisko iepirkumu likuma 25. panta pirmās daļas un 42. panta pirmās daļas 4. punkta prasību pārkāpumiem un lēmumu par finanšu līdzekļu korekciju 100% apmērā, kas paredz līdzekļu atgriešanu 5,3 miljonu eiro apmērā.