„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.1 °C
daži mākoņi

Daugavas ielā pie Vienības tilta sācies apļveida krustojuma remonts

Daugavpilī, Daugavas ielā pie Vienības tilta, sācies apļveida krustojuma remonts. Līdz ar to ir mainīta satiksmes plūsmas organizācijas shēma, darbojas satiksmes regulētāji un luksofori, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Apļveida krustojumā pie Vienības tilta plānots pilnībā atteikties no bruģa, kā arī samazināt ceļa slīpumu. Aktīvākajās autotransporta satiksmes stundās no rīta un vakarā darbi tiek apturēti, frēzēšana tiek veikta tikai līdz pulksten 16.30.

Speciālisti skaidro, ka ceļa segums apļveida krustojumā ir jāmaina vairāku iemeslu dēļ. Apļa centrālajā daļā bruģis ir stipri nodilis, kas var izraisīt avārijas situācijas. Uz to norādījusi arī Valsts kontrole, kas akcentējusi pašvaldību pārziņā esošo tiltu nolietojumu visā Latvijā.

Pašvaldība bija plānojusi veikt šos darbus šī gada vasarā, taču būvuzņēmēja lielās noslodzes dēļ tie bija jāatliek līdz skolēnu rudens brīvlaikam. Drošības prasību dēļ nakts maiņu organizēšana pašlaik nav iespējama, jo ieklāt asfaltu uzkalnā un šādā ceļa slīpuma leņķī iespējams tikai dienas laikā.

Regulēt satiksmi būvdarbu vietā palīdz paši uzņēmuma "Latgales ceļdaris" speciālisti, kam ir darba pieredzi uzņēmumā “Latvijas valsts ceļi”. Ar apbraukšanas ceļa shēmām, kas saskaņotas ar pašvaldības Transporta komisiju, var iepazīties pašvaldības mājas lapā.

Remontdarbus plānots pabeigt līdz 2. novembrim. Ja nepievils laika apstākļi, būvuzņēmējs SIA "Latgales ceļdaris" plāno pabeigt darbus pirms termiņa. Autovadītāji ir aicināti būt saprotoši, ievērot kustības regulētāju norādījumus un ceļa zīmes.

Uz Grīvu, Judovku un pa Daugavas ielu kursējošo uzņēmuma "Daugavpils satiksme" autobusu maršruti un kustības saraksti pagaidām nav mainījušies.

Patlaban pašvaldība veic iepirkumu Vienības tilta kapitālā remonta, kas plānots 2022. gada vasarā, projekta izstrādei. Tiltam jau sen ir nepieciešama pamatīga atjaunošana -- ir jāuzlabo hidroizolācija, jānovērš betona korozija, jātīra savienojumi un šarnīri.