„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Augšdaugavas novada pašvaldība neatbalsta tās pievienošanu Daugavpilij

Augšdaugavas novada domes sēdē pašvaldības deputāti nolēmuši neatbalstīt Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sagatavoto likumprojektu par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un nepiekrist Augšdaugavas novada pašvaldības pievienošanai Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai.

Augšdaugavas novada pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka lēmuma pieņēmēji uzskata, ka, pievienojot Augšdaugavas novada pašvaldību Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai, netiks ievērots no Satversmes tiesas sprieduma izrietošais Saeimas pienākums vērtēt iespējamos attīstības centrus Augšdaugavas novadā.

Domes sēdē deputāti uzsvēra, ka, balstoties uz apstiprināto Augšdaugavas novada un Daugavpils valstspilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030. gadam, primāri jāizvērtē Augšdaugavas novada pašvaldības pastāvēšana pašreizējās robežās un jānosaka stratēģijā piedāvātos reģionālās nozīmes attīstības centrus Augšdaugavas novada teritorijā, jo pārējie novadu izveidošanas kritēriji, kuri minēti likuma “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”, anotācijā tiek izpildīti.

Augšdaugavas novadā ilgtspējīgās attīstības stratēģijā par attīstības centriem tika apstiprinātas divas vietas – Špoģu ciems un Ilūkstes pilsēta.