„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Priekšrocības izvēloties bezkontakta termometru!

Apmaksāta informācija


Neviens nav pasargāts no saslimšanas, vīrusi, baktērijas, mikrobi ir starp mums katru dienu. Mūsu imūnsistēma cīnās pret nelabvēļiem, taču reizēm gadās noķert kādu slimību. Saslimšanas laikā tā izsit mūs no ierastā dienas ritma, lai ātrāk atlabtu, ieteicams sagatavoties laikus. Saslimšanas gadījumā ne tikai ir jāārstējās ar tējām vai medikamentiem, bet arī uzmanīgi ir jāvēro savs veselības stāvoklis.

Šeit palīgā nāk termometrs, agrāk temperatūru mērīja ar dzīvsudraba termometriem, taču tagad jau ir pieejamas daudz drošākas alternatīvas, viena no tām - bezkontakta termometrs.

Kā darbojas bezkontakta termometrs?


Katram cilvēkam un priekšmetam apkārt ir savs siltuma starojums. Bezkontakta termometrā ir iebūvēts infrasarkanais devējs, kas no neliela attāluma spēj uztvert šo siltumu un atveidot temperatūras rādījumā, ko redzēsiet uz termometra ekrāna. Šis termometrs mērījumu veic sekunžu laikā, nebūs jāgaida minūtes.

Kādas ir tavas priekšrocības, izvēloties bezkontakta termometru?

  1. Ātra mērīšana. Rezultāts tiek atspoguļots dažu sekunžu laikā, pat varētu teikt, ka momentāni. Īpaši šis varētu iepriecināt mazu bērnu vecākus, jo reti kuram mazulim patīk sēdēt ar termometru padusē, un vēl pacietīgi gaidīt kamēr izmērīsies temperatūra.
  2. Higiēna. Mērījums tiek veikts pat nepieskaroties pie jūsu ķermeņa, tas nozīmē, ka nav nekāda fiziskā kontakta starp jums un šo termometru, kas ir patiesībā ļoti aktuāli šajā pandēmijas laikā. Risku minimizē arī tas, ka termometrā nav nekādu toksisku vielu un stikla. Tas noteikti nepiesārņos māju, atšķirībā no dzīvsudraba termometra.
  3. Ērti. Arī vecāka gadagājuma cilvēki noteikti novērtētu šo bezkontakta termometru, jo dažkārt ir grūti salasīt mērījumus uz parastā termometra. Uz bezkontakta ierīces cipari ir lieli un labi saskatāmi.
  4. Vieglāk nomērīt. Dažādās situācijās šis termometrs noder. Ir iespējams nomērīt temperatūru guļošam cilvēkam, ja jūsu bērns vai tuvinieks jau guļ, tad nebūs viņš jāceļ, lai izmērītu viņam temperatūru.

Dažiem termometriem ir iebūvēts arī drudža skaņas signāls, kas uzreiz paziņos par neatliekamas palīdzības nepieciešamību. Ja, piemēram, kādu tāds signāls varētu satraukt, ir pieejami termometri, kuriem var atslēgt skaņu un ekrāna apgaismojumu.