„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.0 °C
apmācies

Personu ar kustību traucējumiem vajadzībām iegādāsies speciāli aprīkotu transportlīdzekli

Daugavpils pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti atbalstījuši lēmumprojektu par speciāli aprīkota transportlīdzekļa iegādei, kas ļaus nodrošināt sociālo pakalpojumu pieejamību personām ar īpašām vajadzībām.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka specializētā transportlīdzekļa iegāde paredzēta Eiropas teritoriālās sadarbības programmas projektā “Neaizsargāto grupu sociālā iekļaušana Zarasi--Daugavpils pārrobežu reģionā, attīstot integrētu sociālās aprūpes tīklu”.

Specializētais transportlīdzeklis būs mikroautobuss, kas pielāgots cilvēku ar īpašām vajadzībām pārvadāšanai. Transportlīdzeklis būs aprīkots ar kompaktu elektrohidraulisko liftu ar balstu.

Specializētā transportlīdzekļa pakalpojumu paredzēts izmantot Dienas centra “Saskarsme” (Liepājas ielā 4) vajadzībām. Piemēram, klientu nogādāšanai no mājām uz dienas centra aktivitātēm  un klientu nogādāšanai mājās, kā arī organizējot tuvākus un tālākus braucienus dažādu aktivitāšu realizēšanai.

Balstoties uz individuālo vajadzību izvērtējuma rezultātiem, pašreizējās situācijas analīzi un prognozēm par pakalpojumu pieprasījumu nākotnē, projekta ietvaros tiks izveidoti jauni pakalpojumi, un mikroautobuss nodrošinās Dienas centra “Saskarsme” specializētā transporta pakalpojumu pieejamību klientiem ar īpašām vajadzībām.

Specializētā transportlīdzekļa iegādei Daugavpils pilsētas pašvaldība šogad ņems Valsts kasē ilgtermiņa aizņēmumu līdz 41 970 eiro. Atmaksāt aizņēmumu plānots, sākot no 2022. gada marta, tiklīdz pašvaldība saņems līdzekļus no Eiropas teritoriālās sadarbības programmas projekta.

Komentāri

08.11.2021 15:48
Adel
Jauki.par cilvekiem jadomaa..