„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Rotko centrā skatāmas piecas jaunas izstādes

16. novembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atsāks apmeklētāju uzņemšanu -- ir sagatavoti pieci jauni izstāžu projekti, „Latgales Laiku” informēja centra mārketinga speciālists Aivars Baranovskis.


Mākslas centrs apmeklētājiem būs pieejams tā saucamajā "zaļajā režīmā". Tas nozīmē, ka apmeklētājiem tiks pārbaudīti „Covid-19” vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti un personu apliecinošie dokumenti.


Laikā, kad mākslas centrs bija slēgts, ir sagatavoti pieci jauni izstāžu projekti, kas veido šī gada noslēdzošo sezonu. Britu mākslinieks Maikls Kidners (1917--2009), divdesmitā gadsimta sešdesmito gadu optiskās mākslas pionieris būs pārstāvēts ar vērienīgu darbu kolekciju izstādē "Mīlestība ir kosmisks vīruss".


Ilzes Lībietes grafikas darbu retrospektīva būs skatāma izstādē "Ceļš uz jūru", bet Jānis Kupčs savu radošumu glezniecībā atklās izstādē "Cietsirdīgās romances". Daniela Fuksa (Vācija) kokgriezumi pārsteigs izstādē "Radīšana", bet glezniecības pamatelementi un krāsas vieliskums atklāsies Elisas Maršālas (Francija) izstādē "Starptelpa".


Jaunās sezonas izstādes Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs apmeklētājiem būs pieejamas līdz 2022. gada 16. janvārim.