„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Adventes vainagā iedegta pirmā svece

Lielajā Daugavpils pilsētas Adventes vainagā iedegta pirmā svece. Līdz ar Adventes sākumu Daugavpils pilsēta pakāpeniski ietērpsies Ziemassvētku rotā. Šogad svētku noformējuma moto ir “Ziedoši Ziemassvētki”, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Līdz ar svētkiem raksturīgo egļu zaļumu pilsētas noformējumu papildinās ziedu  motīvi. Īpaša loma Ziemassvētku rotājumos ir tieši lilijas ziedam, kas ir Vissvētākās Jaunavas Marijas simbols un Daugavpils pilsētas simbols. Jaunajā Derībā teikts, ka Erceņģelis Gabriels, pareģojot Jēzus dzimšanu, pasniedzis Jaunavai Marijai lilijas ziedu. Tieši tāpēc arī Rīgas ielā, pie dzelzceļa stacijas, gaismas eņģeļi visiem dāvās lilijas ziedu – miera, cerības un atdzimšanas simbolu.

Rīgas iela tradicionāli tiek  dekorēta ar svētku vainagiem ap laternām, ar gaismas strūklaku, gaismas arkām. Pāri ielai tiek izvietotas gaismas lāstekas, virtenes, dekori.  Dažādi gaismas dekori uz laternām rotās arī daudzas pilsētas ielas.

Pumpura skvērs kļūs par Pasakainu mežu, ar gaismas dzīvniekiem, kur uzziedēs brīnumaina pļava. Vēsturiskajā Dubrovina parkā iedegsies svētku lukturīši, gaismas ūdeni liess lielā strūklaka un skanēs gaismas stīgas. Pie Stropu ezera “atpeldēs” gaismas buru laiva un uzziedēs ūdens roze/lilija. Daudzās vietās pilsētā -- uz satiksmes apļiem, parkos tiek izvietotas dažādu izmēru gaismas bumbas.

Dažādos pilsētas mikrorajonos tiks  rotātas 16 lielās egles. Egle pie Daugavpils Ledus halles tradicionāli kļūs par mīlestības egli, kurā uzziedēs dekori-sirdis. Turpat arī tiks uzstādīts Jaunā gada skaitlis 2022.

Daugavpils parku un skvēru kokos saplauks tūkstošiem gaismas ziedu. Ziedošo Ziemassvētku noskaņa ienāks arī Vienības laukumā, kur 11. decembrī tiks iedegta pilsētas centrālā egle.