„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Piešķir 270 000 eiro sanatorijas “Mežciems” atjaunošanas uzsākšanai

Aizvadītajā nedēļā Saeimā otrajā lasījumā pieņemts likums “Par valsts budžetu 2022. gadam”, kurš paredz 270 000 eiro mērķdotācijas piešķiršanu bijušā sanatorijas kompleksa “Mežciems” restaurācijas un vēsturiskās teritorijas revitalizācijas tehniskā projekta izstrādei, "Latgales Laiku" informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Lai spriestu par minētā objekta un tam piegulošās teritorija attīstību, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpils pilsētas domes vadība un labklājības ministrs Gatis Eglītis tikās ar Mežciema mikrorajona iedzīvotājiem.

Mežciema sanatorijas vēsture aizsākās 1883. gadā, kad Daugavas krastā tika atklāta ūdenskumisa dziednīca “Poguļanka”. Pēc Otrā pasaules kara te sāka darboties sanatorija “Mežciems”, kurai paplašinoties attīstījās arī blakus esošā teritorija. Sanatorija tika slēgta 1990. gadu sākumā. Vairāk nekā 30 gadus vēsturiskais objekts degradēja, līdz pašvaldībai beidzot izdevās  atgūt to savā īpašumā, uz izdevīgiem nosacījumiem iemainot pret nelielu zemesgabalu pilsētas centrā.

Nākotnē šeit iecerēts izveidot rehabilitācijas un atveseļošanas centru. Tam plānots piesaistīt valsts un ES fondu līdzekļus. Projekts ir vērienīgs un tā īstenošana prasīs nopietnus finansiālus ieguldījumus, tāpēc iegūtais atbalsts no valdības puses ir ļoti būtisks, uzskata pašvaldībā.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis, komentējot valdības lēmumu piešķirt mērķdotāciju projekta īstenošanai, uzsvēra, ka ieceres svarīgo lomu reģiona attīstībā izpratis vēl septembra vizītes laikā, kad apmeklējis "Mežciemu" kopā ar vietējās pašvaldības vadību.

Jau tuvākajā laikā sāksies parka labiekārtošana un uzkopšana, un mikrorajonā parādīsies jauna pastaigu un atpūtas vieta. Ēku restaurācija prasīs ilgāku laiku, taču šī projekta īstenošana dos neatsveramu ieguldījumu visa mikrorajona attīstībā, uzsvēra domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Mikrorajona iedzīvotāji pēc tikšanās norādīja, ka dzirdētais vieš optimismu un viņi ļoti priecāsies, ja daudzi ar infrastruktūras sakārtošanu saistītie jautājumi, kas ir aktuāli jau vairākus gadus, tiks atrisināti, bet “Mežciems” iegūs jaunu elpu.