„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpils muzejā aplūkojama izstāde „Zem eņģeļa spārna”

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāta kolekcionāres Vijas Tenisas sarūpētā izstāde „Zem eņģeļa spārna”, kurā aplūkojami vairāk nekā pussimts eņģeļi no dažādām pasaules malām.

Daloties atmiņās par to, kā sākusies šī viņas aizraušanās ar eņģeļu kolekcionēšanu, Vija “ Latgales Laikam” pastāstīja, ka kā pirmais viņas dzīvē ienācis kāds salmu eņģelītis, kuram ir nu jau kādi 15 gadi. “Daudzus eņģeļus man uzdāvina draugi, radi, paziņas, daudzus pati atvedu no ārzemju ceļojumiem. Manā kolekcijā ir eņģelīši no Horvātijas, Slovākijas, Polijas, Čehijas, Medžugorjes, bet tālākais eņģelītis uz kolekciju laikam atceļojis no Norvēģijas,” stāsta Vija.

Vijas mīļākais eņģelītis ir kāds gana ekskluzīvs veidojums bez sejas. To viņai no Rīgas atveda un Ziemassvētkos uzdāvināja viņas bērni.

Ar kādu eņģelīti strīpainā pelēkā cepurē Vijai saistās īpašs stāsts. “24. datumā man piedzima mazdēls. Šajā pašā vakarā vīrs man uzdāvināja šo eņģelīti strīpainajā cepurē. Naktī saņēmu fotogrāfiju no dzemdību nama Rīgā, kurā manam mazdēlam ir tieši tāda pati strīpaina cepurīte, tieši tādā pašā krāsā kā uzdāvinātajam eņģelītim. Vai tas nav brīnums? Kā lai pēc šādām sakritībām netic brīnumiem?” neslēpjot emocijas, dalās atmiņās kolekcionāre.

“Man vienkārši patīk pozitīvi brīži dzīvē, un eņģeļi ir tas, kas man patīk. Eņģeli ir kā saules gaisma vai spīdekļi, kas atnes gaismu, apskaidrības enerģiju, skaidru prātu. Katrā cilvēkā ir eņģelis,” saka kolekcionāre. Kopumā Vijas kolekcijā ir 180 eņģelīši.

Izstādes “Zem eņģeļa spārna” ietvaros tika rīkots arī konkurss “Eņģeļu stāsti” pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas bērniem, kuru uzdevums bija uzzīmēt vai izveidot savu eņģeli, iemūžināt to fotogrāfijā, un atsūtīt digitālā formātā muzejam līdz 5. decembrim. Saņemtie darbi tika publicēti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Facebook lapā, kur līdz nākamā gada 9. janvārim notiek balsojums par skatītāju simpātiju balvām.

Eņģeļu izstādi kuplina Ņinas Leonidovas darinātie eņģeļu pulksteņi. Papildu svētku noskaņojumu izstādē rada Alisa May & vokālas studijas “Wonderland” dalībnieki ar šai izstādei veltītu audioprogrammu.

Ieeja izstādē ir bezmaksas, tās apmeklētāji aicināti atbalstīt muzeja rīkoto labdarības akciju, ziedojot saldumus vai pašu izgatavotus darinājumus Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas Sociālās aprūpes institūcijas klientiem ar smagām garīgās veselības saslimšanām.

Apmeklēt iestādi iespējams, uzrādot derīgu „Covid-19” vakcinācijas/izslimošanas sertifikātu, kas jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Komentāri

21.01.2022 07:46
Daugavpils laiks
Vilks avju drānās ir jūsu Vijs.
17.12.2021 19:14
Adel
Paldies vijai par izstadi..visi engeli ir skaisti un mili..bet vismilakie ir tie kuri majo pie dieva..engeli ir dieva sutni..mums katram ir savs sargengelis..atliek izteikt vinam savas velmes lugsanas..lai vins aiznes zinu dievam..lai vija jums gaisi zienasvetki zem engelu sparniem