„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Iemirdzējusies Daugavpils galvenā Ziemassvētku egle

Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadumijai, Daugavpilī, Vienības laukumā, iedegta pilsētas galvenā Ziemassvētku egle, kas šogad ir īpaši grezna un 17 metrus augsta jeb par pieciem metriem augstāka nekā iepriekšējos gados.

Pilsētas galveno Ziemassvētku egli rotā speciāli izgatavoti rotājumi -- gaismas lilijas, bet virs egles mirdz gaismu virtenes. Vienības laukumā uzstādīti arī vairāki lielformāta 3D dekori.

Līdz ar tumsas iestāšanos ikviens, pastaigājoties pa pilsētas centru, var baudīt gan galvenās egles, gan arī citu svētku noskaņās iekārtoto vietu krāšņumu. Par īpašu svētku pasākumu programmu daugavpiliešiem un pilsētas viesiem parūpējušās arī pašvaldības kultūras un tūrisma iestādes.

Andreja Pumpura skvērs kļuvis par Pasakainu mežu ar gaismas dzīvniekiem, kur uzziedējusi brīnumaina pļava. Vēsturiskajā Dubrovina parkā iedegušies svētku lukturīši. Rīgas iela tradicionāli izdekorēta ar svētku vainagiem ap laternām, gaismas arku, pāri ielai izvietotas gaismas lāstekas, virtenes, dekori.  Dažādi gaismas dekori uz laternām rotās arī daudzas citas pilsētas ielas.

Lai radītu pilsētā svētku sajūtu, dažādos tās mikrorajonos ir uzstādītas un izrotātas 16 lielās egles. Daudzviet pilsētā, satiksmes apļos un parkos izvietotas dažāda izmēra gaismas bumbas.

Daugavpilī Ziemassvētku noformējuma moto šogad ir “Ziedošie Ziemassvētki”. Īpaša loma Ziemassvētku rotājumos ir tieši lilijas ziedam, kas ir Vissvētākās Jaunavas Marijas simbols, un Daugavpils pilsētas simbols.

Jaunajā Derībā teikts, ka Erceņģelis Gabriels, pareģojot Jēzus dzimšanu, pasniedzis Jaunavai Marijai lilijas ziedu. Tieši tāpēc arī Rīgas ielā, pie dzelzceļa stacijas, gaismas eņģeļi visiem dāvās lilijas ziedu -- miera, cerības un atdzimšanas simbolu.

Dodoties pastaigā, iedzīvotāji aicināti ievērot epidemioloģiskos ierobežojumus un nedrūzmēties.