„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Līdz ar sala iestāšanos Daugavpils Nakts patversme strādā visu diennakti

Ņemot vērā aktuālo situāciju un iespējamo salu, Daugavpils Nakts patversme, Šaurajā ielā 23, var izmitināt personas bez noteiktas dzīvesvietas visu diennakti, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Nakts patversme ik dienas sniedz pakalpojumus personām, kurām ir nepieciešama naktsmītne, siltums, pārtika un personiskās higiēnas iespējas. “Covid-19” apstākļos ir ieviests stingrs nodalījums starp Patversmes un Nakts patversmes klientiem. Patversmē 5. stāvā ir nodrošinātas telpas personām, kuras ir inficētas ar “Covid-19” vīrusa infekciju.

Patlaban Nakts patversmi apmeklē aptuveni 15 cilvēki dienā, kuri var šeit ierasties no plkst. 18.00 līdz 22.00. Tie, kuri vēlas pārnakšņot, uz laiku tiek ievietoti atsevišķā telpā, lai pēc tam, kad tiek saņemts negatīvs “Covid-19” testēšanas rezultāts, tiktu izmitināti kopējās telpās. Savukārt, ja testēšanas rezultāts ir pozitīvs, patversmes apmeklētājs tiek izolēts un uzraudzīts patversmes 5. stāvā, kur viss ir speciāli ierīkots klientiem ar vieglu “Covid-19” vīrusa infekcijas slimības gaitu.

Izņemot naktsmītni, Nakts patversmē var saņemt brokastis un vakariņas, izmantot sanitārās telpas, kā arī saņemt apģērbu un apavus.

Arī zupas virtuve nav pārtraukusi savu darbību, apkalpojot visus tos, kuriem nepieciešams karstais ēdiens, ne tikai Patversmes un Nakts patversmes klientus. Patlaban tā izsniedz karsto ēdienu (zupu) līdzņemšanai darba dienās no plkst. 13.00 līdz 14.00. Zupas virtuves apmeklētāji aicināti ievērot epidemioloģiskās prasības.

Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas un Valsts policijas darbinieki, veicot patrulēšanu pilsētas ielās, informē personas no riska grupām par iespējām izmantot Patversmes un Nakts patversmes pakalpojumus, saņemt medicīnisko palīdzību un atjaunot personas dokumentus.

Policijas darbinieki arī nogādā bezpajumtniekus uz Daugavpils reģionālās slimnīcas detoksikācijas palātu. Stipra sala laikā Pašvaldības policija īpašu uzmanību pievērš personām, kuras sava dzīvesveida dēļ var gūt apsaldējumus.

Iedzīvotāji, pamanot bezpalīdzīgā stāvoklī esošu cilvēku aicināti nekavējoties izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai Pašvaldības policijas patruļu. Policija jāizsauc arī gadījumā, ja persona regulāri nakšņo kāpņutelpā vai citā tam neatbilstošā vietā.