„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+14.5 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī atklāts ar ASV atbalstu atjaunotais VUGD depo

Daugavpilī atklāts ar ASV atbalstu atjaunotais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo Piekrastes ielā 23.

ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails norādīja, ka šis un vēl 15 ar ASV atbalstu īstenotie projekti ir palīdzējuši Latvijai uzlabot gatavību katastrofas situācijām, nodrošināt iedzīvotājiem pamata pakalpojumus un atbilstošu infrastruktūru darbiniekiem, kā arī atgādināja, ka VUGD ir nenovērtējams dienests, jo, kad citi bēg no briesmām, VUGD darbinieki tajās dodas.

Gandarījumu par to, ka pakāpeniski tiek uzlabota VUGD struktūra, pauda arī iekšlietu ministre Marija Golubeva. Viņa norādīja, ka šogad un nākamgad Latvijā sāksies arī astoņu VUGD depo būvniecība ar valsts un Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš norādīja, ka VUGD ikdienā nodarbojas ne tikai ar ugunsgrēku dzēšanu, bet arī sadarbojas ar pašvaldību civilās aizsardzības jomā. Pašvaldības vadītājs pauda prieku par to, ka VUGD infrastruktūras sakārtošana ļaus sniegt iedzīvotājiem pakalpojumus ātrāk un efektīvāk.

Renovācijas projekta gaitā renovētas depo administratīvās un atpūtas telpas, garderobes, dušas, daļēji nomainīta apkures un elektroapgādes sistēma, ievērojami uzlabojot ugunsdzēsēju un glābēju darba apstākļus, un atbilstošu infrastruktūru VUGD ekipējumam un operatīvajam transportam. Būvdarbus veica uzņēmums SIA “Abora”.

Daugavpils VUGD renovācijas projektu realizēja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs kopā ar Latvijas Iekšlietu ministriju un ASV armijas Inženieru korpusu. Savukārt 600 000 dolāru finansējumu nodrošināja ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma.

Kopumā ar ASV atbalstu Latvijā renovēti 16 VUGD depo. Aizvadīto gadu laikā ir renovēti VUGD depo Jelgavā, Jēkabpilī un Alūksnē. Civilās sadarbības programmas ietvaros realizētie projekti kopumā veido vairāk nekā 5 miljonu ASV dolāru investīcijas VUGD infrastruktūrā.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmas ietvaros sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm, tai skaitā: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, reģionālajām pašvaldībām, skolām, pansionātiem, un bērnu namiem.

Kopš 2007. gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir realizējis vairāk nekā 56 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 11 miljoni ASV dolāru. Projektu realizēšanai tiek piesaistīti Latvijas būvniecības uzņēmumi, tādejādi veidojot tiešu ieguldījumu Latvijas ekonomikā.