„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+4.8 °C
daļēji mākoņains

SIA „Daugavpils ūdens” plāno uzbūvēt divas saules elektrostacijas

Pašvaldības uzņēmums "Daugavpils ūdens" decembrī izsludināja konkursu par divu saules enerģijas staciju izbūvi savā teritorijā ūdensgūtnes vietām "Ziemeļi" un "Vingri". Būvnieki izrādījuši interesi par šo projektu, tomēr neprecizitāšu dēļ tuvākajā laikā tiks izsludināts jauns konkurss. Papildus saules paneļu zonas sakārtošanai tiks veikta vesela virkne pasākumu ūdenssaimniecības energoefektivitātes uzlabošanai. To visu būs iespējams realizēt, pateicoties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Eiropas Savienības fondiem.

Šī projekta ietvaros plānots nomainīt dažādus novecojušus elementus ūdensgūtnes stacijās, kā arī izbūvēt divas lielas platības saules elektrostacijas. Lai to izdarītu ūdensgūtnes vietā „Ziemeļi”, iespējams, būs nepieciešams pārvietot žoga līniju. Būvniecības iepirkuma aptuvenās izmaksas būs ap 1 miljonu eiro ar ES līdzfinansējuma daļu 85%.

Uzņēmumā "Daugavpils ūdens" uzsver, ka šie jauninājumi skars tikai pašu uzņēmumu. Runa ir tikai par iekšējiem ietaupījumiem, nevis par saules elektrostaciju celtniecību patērētāju vajadzībām.