„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+16.9 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils pansionātā var pieaugt uzturēšanās izmaksas

Inflācijas kāpums skar dažādas tautsaimniecības nozares, tostarp sociālo aprūpi -- daudzi pansionāti Latvijā ziņo par nepieciešamību mainīt pakalpojumu izmaksas. Tādējādi Rēzeknes pensionāru sociālo pakalpojumu centra tarifs pēdējā gada laikā ir pieaudzis par 12% un šobrīd ir 530,78 eiro mēnesī. Par uzturēšanās izmaksu paaugstināšanu domā arī Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā, kur mēneša maksa ir viena no zemākajām Latvijā.

Pašlaik maksa par dzīvošanu Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā ir 396,59 eiro mēnesī jeb 13 eiro dienā. Šī summa nav mainījusies kopš 2016. gada, jo pašvaldība visiem spēkiem centās tarifu nepaaugstināt. Taču uz pašreizējo notikumu fona noturēt šo latiņu kļūst arvien grūtāk.

Daugavpils pansionāta vadība apliecina, ka pat tad, ja cenas mainīsies, izmaksu pieaugums nebūs straujš. Daugavpils domē jautājums par pansionāta tarifu pagaidām netiek apspriests.

Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā pašlaik dzīvo 246 seniori, kopumā centrā ir 260 gultasvietas. „Covid-19” pandēmijas dēļ noslogojums nav maksimāls, jo cilvēki periodiski jāizolē atsevišķās telpās. Savukārt vietu pansionātā gaida 20 cilvēki.