„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+4.7 °C
apmācies

Nav skaidrības enerģētikas jautājumu risināšanā

Joprojām nav skaidrības par to, kā valstī tiks risināti ar apkuri un citi ar enerģētiku saistīti jautājumi, Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Kopš tikšanās ar Valsts prezidentu ir pagājusi nedēļa. Šajās sarunās klāt bija arī Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. Taču skaidrības par to, kā tiks risināti ar enerģētiku saistītie jautājumi, pagaidām nav. Visi kurināmā iepirkumi patlaban tiek veikti, vadoties pēc energoresursu cenām biržā, skaidroja pašvaldības vadītājs.

“Šodien mūsu galvenais uzdevums ir pamēģināt pagarināt mediānas -- 68 eiro par megavatstundu -- darbību vismaz līdz apkures sezonai vai brīdim, kad būs noslēgti ilgtermiņa līgumi dabasgāzes iegādei par izdevīgām cenām,” uzsvēra A. Elksniņš.

Pašreizējie siltumapgādes tarifi negatīvi ietekmē gan pašvaldības darbību, jo tai ir jānodrošina siltumapgādes pakalpojums pašvaldības iestādēm, gan arī iedzīvotāju maksātspēju.

Diemžēl lielas iespējas ietekmēt situāciju pašvaldībai patlaban nav.