„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.7 °C
skaidrs laiks

Pareizi matrači - izvēle pēc Askona ekspertu ieteikumiem

Apmaksāta informācija.

Veselīgam miegam ir trīs galvenās funkcijas – organisma atjaunošana, vielmaiņas veidošana un atmiņas stiprināšana. Gluži pretēji, miega trūkums izraisa svara pieaugumu, fiziskus un garīgus traucējumus. Bet Askona eksperti ir pārliecināti, ka ikviens var pietiekami labi gulēt, galvenais, pareizi organizēt guļamvietu.

Guļamvieta, kā zināms, sastāv no daudzām sastāvdaļām. Ir svarīgi saprast, ka šī ir jūsu personīgā komforta zona, un katra guļamistabas detaļa ir jāizvēlas individuāli. Piemēram, gulta un gultas mēbeles nedrīkst traucēt jūsu miegu. Būtisks ir arī to izvietojums telpā, kā arī apgaismojuma risinājums un daudzas citas nianses. Bet visu guļamistabu galvenā detaļa, protams, ir matrači.

Matrači ir dažādi. Askona speciālisti iesaka izvēlēties matračus īpaši uzmanīgi, jo no šīs izvēles ir atkarīga miega kvalitāte un līdz ar to arī veselība kopumā. Vai zinājāt, ka slikts, neregulārs miegs pieaugušajiem pasliktina atmiņu un "izdzēš" mūsu atmiņas. Un kvalitatīvs miegs, gluži pretēji, veido spēju atcerēties mūsu dzīves sīkākās detaļas gan fiziskajā, gan emocionālajā līmenī. Vienkāršā valodā, tautā to sauc - pamosties "ar gaišu galvu".

Tāda miega produkta iegāde kā matracis, bieži tiek plānota vairākus gadus iepriekš. Un saprotot šīs izvēles sarežģītību, Askona eksperti ir izstrādājuši vairākus punktus, vadoties pēc kuriem jūs varat viegli izvēlēties ideālo matraci visai ģimenei. Matrači ir ļoti dažādi un, pirmkārt, jums ir jānosaka vēlamais matrača izmērs. Tā minimālajam garumam jābūt par 15 cm garākam par jūsu augumu un divreiz lielākam par plecu platumu. Šķiet, ka tas ir sīkums, ja miega laikā kājas nokarājas vai atstutējas pret gultas rāmi. Bet tieši no tā ir atkarīga jūsu spēcīga un ilga miega kvalitāte.

Tālāk jums ir jānosaka matrača cietības pakāpe. Matrači ir cieti, vidēji cieti un mīksti. Šeit ir divi veidi, kā izvēlēties pareizo matraci: pēc savām sajūtām vai pēc ārsta ieteikumiem. Askona speciālisti iesaka pirms izvēles matraci, kādu laiku uz tā pagulēt. Ieklausieties savā ķermenī, jo uz kvalitatīva matrača jums ir jābūt pēc iespējas ērtāk.

Jūs varat ķerties jautājumam par matrača pirkšanu ar visu atbildību, un pirms pirkuma apmeklēt ārstu. No pirmā acu uzmetiena tas šķiet sīkums, taču der atcerēties, ka pareizie matrači var novērst un atvieglot dažādas slimības, kas ir saistītas ne tikai ar muguru, bet arī ar citiem dzīvībai svarīgiem orgāniem. Piemēram, labs matracis var mazināt galvassāpes un muskuļu sasprindzinājumu kaklā.

Papildus stingrības pakāpei matrači atšķiras arī ar pildījumiem. Askona piedāvā mūsdienīgus, izturīgus un praktiskus materiālus, tostarp kokosšķiedru, anatomiskās putas ar un bez atmiņas efektu, lateksu, sizalu un citus. Visi materiāli kalpo ilgu laiku un iztur lielu svaru, nemainot savu elastību un formu.

Apkopojot iepriekš minēto, mēs vēlreiz vēršam jūsu uzmanību uz atbildības pakāpi matrača izvēles procesā. Pateicoties Askona ekspertu padomiem, izdarīt šo izvēli nav tik grūti. Ir svarīgi tikai zināt pareizo matrača izmēru, tā cietības pakāpi un izlemt par tā pildījumu. Iespējams šie ir trīs galvenie "vaļi", kas ir atbildīgi par jūsu miegu, veselību un garastāvokli. Un tas ir ļoti svarīgi, vai ne!