„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī notika šosezon pirmais krāmu tirdziņš

Pagājušajā sestdienā, 23. aprīlī, Daugavpils cietoksnī notika šogad pirmais krāmu tirdziņš, kurā piedalījās senlietu kolekcionāri. Šo tradicionālo pasākumu ļoti gaidīja daudzi, jo lielākajai daļai dalībnieku (ne tikai tirgotājiem) krāmu tirdziņš ir nevis nauda un peļņa, bet gan “tusiņš”, domubiedru un vēstures cienītāju dialogs. Tāpēc aprīļa krāmu tirdziņā bija aizņemtas 52 no 56 tirdzniecības vietām.

Numismātika, bonistika, filatēlija, pastkartes, trauki, skaņuplates, figūriņas un daudz kas cits – kā vienmēr, apmeklētājiem metās raibs gar acīm no senlietu pārbagātības. Labs popularitātes rādītājs bija Imperatora un Mihaila iela, kur bija blīvi novietotas automašīnas. Tas liecina, ka cilvēki ir noilgojušies pēc šādiem pasākumiem.

Tomēr bija manāmas arī dažas satraucošas tendences: ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju, daži kolekcionāri pārdeva savas kolekcijas. Īpaši šajā ziņā izcēlās militāro struktūru nozīmīšu un krūšu zīmju pārdevēji. Taču kopumā krāmu tirgus tika aizvadīts draudzīgā gaisotnē.

Cilvēki jau interesējas, kad notiks nākamais krāmu tirdziņš. Tas provizoriski paredzēts 21. maijā (sestdien) no pl. 10.00 līdz 15.00. Jāpiebilst, ka maksa par tirdzniecības vietu paliek nemainīga -- tikai 2 eiro, tāpēc, ja jums ir sava "vēsturiska prece", reģistrāciju labāk neatlikt.