„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Pirmie jaunie autobusi Daugavpilī būs jau augusta beigās

Pirmie jaunie autobusi Daugavpilī varētu ierasties augusta beigās un septembrī. Saskaņā ar pērnā gada beigās noslēgto vienošanos kopumā pilsētai tiks piegādāti 20 jauni autobusi, Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē žurnālistiem prognozēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Daugavpils pašvaldība veic iepirkumu arī vēl papildu 36 autobusu iegādei. Tādējādi saskaņā ar Ministru kabineta pieņemto lēmumu un piešķirto finansējuma Daugavpils iegādāsies 56 jaunus autobusus.

Izmaiņas iepirkumu procedūrā saistītas ar Eiropas Savienības direktīvām, kuras pieprasa iegādāties autobusus, kas darbināmi ne tikai ar dabasgāzi, bet arī ar elektrību. Tāpēc šī iepirkuma procedūra tika pilnveidota, lai paredzētu arī elektrobusu iegādi. Autobusu iegāde paredzēta četrās lotēs.

Paralēli norit arī jaunu tramvaju iegādes procedūra. Iepriekšējais iepirkums pagājušajā mēnesī noslēdzās bez rezultātiem, jo iepirkumam neviens nepieteicās. Tas varētu būt saistīts ar to, ka pēdējā laikā sakarā ar starpvalstu sankcijām vairākas reizes ir pieaugušas metāla cenas. Rezultātā uzņēmējiem līdz šim ir bijis grūti izteikt izpildāmus piedāvājumus.

Jaunais tramvaju iepirkums “6+4+2” sākumā paredz pamata iepirkumu -- sešus jaunus tramvajus, pēc tam -- attiecīgi četrus un divus.

Visiem autobusiem un tramvajiem saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu jābūt piegādātiem līdz nākamā gada 31. decembrim.

Patlaban pašvaldības AS “Daugavpils satiksme” rīcībā ir 54 autobusi un 36 tramvaja vagoni.