„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Aptauja -- Kas garšo daugavpiliešu mājas mīluļiem

Mājdzīvnieki ir bijuši cilvēka dzīves neatņemama sastāvdaļa kopš seniem laikiem. Gadsimtu gaitā daudz kas ir mainījies. Tagad mūsu dzīvi padara vieglāku dažāda tehnika, bet mīļdzīvnieki mums joprojām ir vajadzīgi. Neviena mašīna nevar tos aizstāt. Tie rada īpašu mājīgumu un labvēlīgu gaisotni mājoklī. Laikraksta "Latgales Laiks" reportiere iztaujāja daugavpiliešus par viņu mājdzīvniekiem un to iecienītāko barību un našķiem.

Valentīna, pensionāre: “Man mājās ir viena kaķene -- Musja, bet manai meitai ir četri kaķi. Musja dzīvo kopā ar mani jau divus gadus. Es ieminējos par savu meitu, jo, pateicoties viņai, manās mājās ienāca kaķenīte. Musja toreiz bija kaķēns, viņu izmeta pagalmā, meita man palūdza, lai dodu dzīvnieciņam pagaidu mājas. Viņa teica -- lai padzīvo, pēcāk meklēsim labus saimniekus, tāpēc Musja palika pie manis dzīvot. Es viņai baroju ar sauso barību un konserviem paciņās. Viņai vislabāk garšo konservi.”

Santa, strādā izglītības jomā: “Šis ir kaķis Miņka. Savulaik es viņu atradu uz ielas – vāju un pamestu, bet tagad mājās viņš ir saimnieks. Iznesu Miņku pastaigāties un uzreiz vedu mājās, lai nekas slikts nenotiek. Kaķi baroju ar sauso barību. Mēs visi viņu ļoti mīlam, un viņš mīl mūs. Jāatzīmē, ka pilsētā kļuvis mazāk bezpajumtes dzīvnieku, un, ja kādu atradu, vērsos patversmē, man ne reizi neatteica. Daugavpils dome sākusi vairāk rūpēties par bezpajumtes dzīvniekiem, vairāk viņiem palīdzēt, un es par to ļoti priecājos!”

Ludmila, izglītības darbiniece: “Tā ir mūsu sunīte Radmila, viņai jau ir deviņi gadi. Radmila ir ļoti mīlīga, uzticīga un labprāt ir kopā ar mums, viņai vajag, lai blakus būtu cilvēks, pretējā gadījumā sunīte skumst. Barojam galvenokārt ar sauso barību, bet reizēm vārām gaļu. Ejam pastaigās divas reizes dienā – no rīta un vakarā. Mums ir arī kaķis un divi papagaiļi. Kaķi atvedām no vasarnīcas, jo tur tika izmesti seši kaķēni. Visiem atradām saimniekus, bet vienu atvedām mājās. Barojam kaķi ar sauso barību un konserviem. Jāpiebilst, ka šis vasarnīcas kaķis ir īsts huligāns. Viņš dara pāri sunim un pat apēda vienu papagaili… Lai vai kā, tomēr ir labi, ja mājās ir dzīvnieki.”

Aleksandrs, strādā būvniecības jomā: “Šis ir mūsu Tiša, viņam ir 11 gadi. Mēs barojam suni ar sauso barību, vārām teļa un vistas gaļu, noteikti dodam viņam kociņus zobu tīrīšanai. Vedu pastaigā trīs reizes dienā. Mums ir arī kaķis Mitja, viņam ir 10 mēneši. Mitija ir pelēka, strīpains. Sanāca tā, ka sētniece viņu atrada un nezināja, kur likt, tāpēc paņēmu sev. Atnesu mājās, un tā nu Mitja dzīvo pie mums. Viņš draudzējas ar Tišu, abiem kopā ir jautri.”

Staņislavs, skolnieks: “Mums ir šis niknais suns Arams, kaķis Bonijs un kaķene Laima. Suni mēs nopirkām, barojam ar sauso barību, reizēm ar gaļu. Kaķis un kaķene ir paņemti no patversmes. Vispirms paņēmām kaķi, tad kaķeni. Kaķis un kaķene kādu laiku kāvās, bet, kad mājās ienāca suns, kautiņi beidzās. Viņi vairs netrokšņo -- sēž klusi, kaķus barojam ar sausu barību, dažreiz mamma vāra putru ar zivīm, viņiem tā ļoti garšo. Suni vedam pastaigā pēc iespējas biežāk, trīsreiz dienā -- tas ir minimums, jo viņš vēl ir mazs un ļoti grib rotaļāties.”

Komentāri

05.05.2022 18:11
Adel
Skaistas bildes..labi cilveki uzlabo omu..un rada labu domu..ja mes vel spejam milet dzivniekus.atrodam laiku.par viniem rupeties un uzdavinat viniem gimeni..tad mes...neesam pazaudejysi cilvecibu sai materialisma parnemtajaa pasaulee...saprotot ka nesam uz sis planetas vieni.starp mums ir cetrkajaini draugi.kuru klatbutne padara musu ikdienu bagataku omuligaku..cilveki kuri mil dzivniekus ir laimigi.