„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. maijs
Ceturtdiena
Einārs, Ervīns, Klāvs
-2.6 °C
daži mākoņi

Aptauja -- Vai plānojat šovasar doties atvaļinājumā?

Straujais komunālo pakalpojumu, pārtikas un citu preču sadārdzinājums, karš Ukrainā un bēgļi Latvijā -- pēdējo pāris mēnešu laikā ir bijis daudz notikumu. Tas viss ietekmē Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, paradumus, dzīves kvalitāti. Un šajos apstākļos ne katrs ir gatavs kaut ko plānot vairākus mēnešus uz priekšu, īpaši atvaļinājumu. Vai vietējie iedzīvotāji plāno šovasar vai rudenī ceļot, doties izklaides braucienos, ekskursijās, vai arī viņi labprātāk paliks mājās? To Latgales iedzīvotājiem jautāja laikraksta "Latgales Laiks" reportiere Diana Fedotova.

Irina, atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā: “Vasarā plānojam ar ģimeni braukt uz Jūrmalu -- uz jūru. Siltas smiltis, saule... Pa ceļam iebrauksim Rīgā, pastaigāsim pa pilsētu, apskatīsim. Mēs katru vasaru braucam uz Jūrmalu, mums patīk. Ir gan tuvu, nav pārlieku dārgi, turklāt savā valstī. Uz citām valstīm pagaidām negribas, un arī situācija pasaulē ir sarežģīta. Tāpēc ceļojums pa Latviju ir vislabākā izvēle!”

Petra, mājsaimniece: “Neplānoju nekādus braucienus ne pa Latviju, ne uz ārzemēm. Agrāk, vēl pavisam nesen, es jums nebūtu tā atbildējusi, bet tagad, diemžēl, man tādu plānu nav. Taču viss mainās, un es ceru, ka būs labāk. Manuprāt, šis nav īstais laiks ceļošanai.”

Larisa, sociālā darbiniece: “Es biju daudz ko ieplānojusi, taču neko no tā neizdosies īstenot, un nav jau arī kur steigties. Redzot, kāda pašlaik ir situācija visā pasaulē, es neplānoju nekur doties. Labāk iztērēšu šo naudu sevis pilnveidošanai, izglītībai un radošai izaugsmei, man tas sagādās lielāku prieku. Mums ir vasarnīca, domāju, ka šogad tur pavadīsim vairāk laika nekā pērn un aizpērn.”

Svetlana, pārdevēja: “Mēs neko grandiozu neplānojam, jo ​​nevar zināt, kas notiks rīt. Piemēram, es varu palikt bez darba, un ko tad? Tad ļoti nožēlošu, ka ceļojumam iztērētā nauda netika atlicināta „melnai dienai”. Brauksim uz laukiem pie tantes. Palīdzēsim un pie reizes pasildīsimies saulītē, savukārt tante iedos mums produktus. Tā mēs izklaidēsimies visu vasaru un rudeni.”

Marina, friziere: “Brauksim uz Palangu – mūsu ģimenē tā jau ir gluži kā tradīcija. Varbūt pa ceļam iegriezīsimies vēl kaut kur. Apceļosim un no jauna atklāsim savu dzimto Latviju. Es neesmu bijusi daudzās pilsētās. Tāpēc brauksim, skatīsimies, nakšņosim – arī tā ir sava veida romantika. Dosimies uz Siguldu, Līgatni, Liepāju. Taču arī ceļot pa Latviju nav lēti, pat dārgāk nekā uz dažiem kūrortiem.”

Irina, itāļu apģērbu pārdevēja: “Maijā dosimies uz Igauniju, uz Tallinu. Aizbrauksim gan ciemos, gan pamainīsim ierasto vidi. Tallinā ir daudz ko redzēt un kur doties. Bijām plānojuši aizceļot uz Krieviju, bet šogad tas neizdosies un nav zināms, kad tas atkal būs iespējams. Citus ceļojumus neplānoju. Pagaidām netaisos doties kaut kur tālu.”