„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.1 °C
skaidrs laiks

Sociālo pakalpojumu pieejamības veicināšana Daugavpils pilsētā

Daugavpils pašvaldības iestāde “Sociālais dienests” turpina projekta Nr.LLI-550 “Neaizsargāto grupu sociālā iekļaušana Zarasai-Daugavpils pārrobežu reģionā, attīstot integrētu sociālās aprūpes tīklu / Social inclusion of vulnerable groups in Zarasai-Daugavpils cross-border region through development of integrated social care network (Valued people)” realizāciju.

2021. gadā projekta ietvaros tika iegādāts specializēts transportlīdzeklis – mikroautobuss Renault Trafic, kas pielāgots cilvēku ar īpašām vajadzībām pārvadāšanai. Transportlīdzeklis ir aprīkots ar kompaktu elektrohidraulisko liftu ar balstu. Specializētā transportlīdzekļa pakalpojumu paredzēts izmantot Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” Dienas centra “Saskarsme” (Liepājas iela 4) vajadzībām. Dienas centrā “Saskarsme” (Liepājas iela 4, Daugavpils) paplašināts fizisko aktivitāšu klāsts, iegādājoties mūsdienīgus iekštelpu trenažierus un ģērbtuves skapīšus. Trenažieri ir īpaši paredzēti lietošanai gan senioriem, gan cilvēkiem ratiņkrēslā, kā arī piemēroti jebkura vecuma cilvēkiem atbilstoši fiziskās sagatavotības līmenim un regulējot aktivitātes intensitāti.

Dienas centra “Saskarsme” apmeklētāju vidū brīvā laika pavadīšana saistās ar komunicēšanos, kopā būšanu, kopējo interešu grupu nodarbībām, aktivitātēm. Viena no Dienas centra pastāvēšanas laikā noturīgākajām aktivitātēm brīvā laika pavadīšanai ir bijusi mūzikas vakari, biljarda un novusa spēles. Pateicoties projekta Nr.LLI-550 realizācijai, 2021. gadā Dienas centra “Saskarsme” (Liepājas iela 4, Daugavpils) apmeklētāji saņēma jaunu akordeonu, nacionālos mūzikas instrumentus (tridekšņi), biljarda un novusa galdu, kā arī aprīkojumu pasākumu organizēšanai (televizors, dārza mēbeļu komplekts, dārza telts) Projekta ietvaros tika iegādāti datori un printeri un vecāka gada gājuma cilvēkiem tiek veiktas praktiskas apmācības darbam ar datoru un tā aprīkojumu, piemēram, samaksāt rēķinus, sagatavot un nosūtīt e-pastu, iemācīties darboties ar saziņas platformām utt.

Savukārt, Ģimenes atbalsta centra (Šaurā iela 26, Daugavpils) vajadzībām, projekta ietvaros, tika iegādāts aprīkojums atpūtas, sensorās un psihoterapeita/psihologa kabineta iekārtošanai.

Kā arī, 2021.gadā, tika organizēti seši integrēti sociālie braucieni, kuru mērķis ir motivēt personas no mazāk aizsargātām grupām mainīt savus dzīves uzskatus uz labāku dzīvesveidu. Braucienu laikā ne tikai apskatīti tūrisma objekti, bet arī apciemoti cilvēki ar motivējošiem stāstiem.


Projekta kopējās izmaksas: 705 810,00 euro, t.sk.:

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” daļa: 271 564,00 euro, t.sk.:

Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums 85% - 230 829,40 euro;

Valsts budžeta līdzfinansējums 5% - 13 578,20 euro;

Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums 10% - 27 156,40 euro.

Projekta īstenošanas ilgums: 01.09.2020. – 31.12.2022.

Projekta vadošais partneris:

Zarasu rajona pašvaldības administrācija

www.zarasai.lt

Projekta partneris:

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde “Sociālais dienests”

www.socd.lv

Projekta partneris:

Zarasu rajona Antazavas bērnu māja

www.antazaves-vgn.lt

Projekts tiek realizēts Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros. Programmas mērķis ir sekmēt reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Vairāk par programmu: www.latlit.eu un www.europa.eu. Saite uz projekta lapu – https://latlit.eu/social-inclusion-of-vulnerable-groups-in-zarasai-daugavpils-cross-border-region-through-development-of-integrated-social-care-network/.

Par sniegto informāciju nav atbildīga Eiropas Savienība. Šis raksts sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā atbild Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde “Sociālais dienests” un tas nevar tikt uzskatīts par Eiropas Savienības oficiālo viedokli.