„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
daļēji mākoņains

Simtiem daugavpiliešu 9. maijā nolika ziedus pie memoriāla Dubrovina parkā

Pirmdien, 9. maijā, atzīmējot 77. gadskārtu kopš sabiedroto uzvaras pār nacistisko Vāciju, Daugavpilī visas dienas garumā vairāki simti iedzīvotāju apmeklēja memoriālu Dubrovina parkā, kur, noliekot ziedus pie „Mūžīgās uguns”, godināja Otrajā pasaules karā kritušos Sarkanās armijas karavīrus.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un šai sakarā Latvijā ieviestajiem ierobežojumiem attiecībā uz 9. maija pasākumu rīkošanu, organizēti piemiņas pasākumi 9. maijā Daugavpilī netika rīkoti. Savukārt iespēja godināt kritušos, noliekot ziedus, cilvēkiem netika liegta.

Ziedu nolikšana aizritēja mierīgi, bez dažādiem starpgadījumiem. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ziedu nolikšanā cilvēki neizmantoja Latvijā aizliegtās Georga lentītes. Tāpat dienas pirmajā pusē netika manīti cilvēki ar savu karā kritušo radinieku fotogrāfijām un plakātiem rokās. Satiktie policijas darbinieki atzina, ka ziedu nolikšana aizrit mierīgi, bez starpgadījumiem.

Sakarā ar Krievijas ģenerālkonsulāta slēgšanu Daugavpilī šīs valsts diplomātiskā korpusa pārstāvji šogad nevarēja pieminēt kritušos, noliekot tradicionālos vainagus. Savukārt Baltkrievijas ģenerālkonsulāta vainags atradās memoriāla pakājē. Savu vainagu kā piemiņu kritušajiem memoriāla pakājē guldīja arī Daugavpils Afganistānas kara veterāni.

Godinot kritušo un savas vecmāmiņas piemiņu, kuru skāra Otrā pasaules kara briesmas, nolikt ziedus pie memoriāla Dubrovina parkā ieradās arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs. Viņš kopā ar saviem ģimenes locekļiem veica maršrutu no Slavas skvēra līdz Dubrovina parkam, kuru iepriekšējos gados bija veikusi kara veterānu un viņu atbalstītāju kolonna. Šogad sakarā ar publisko 9. maija piemiņas pasākumu aizliegumu Latvijā šāds gājiens Daugavpilī netika organizēts.