„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Ansamblis "Vdohnoveņije" nosvinēja 15 gadu jubileju

Daugavpils Krievu kultūras centra (KKC) vīru vokālais ansamblis " Vdohnoveņije" ielūdza savus draugus uz koncertu par godu radošā kolektīva dibināšanas 15. gadadienai. Kolektīva dalībnieki saņēma sirsnīgus apsveikumus un noklausījās muzikālus priekšnesumus. Sirsnīgi tika sveikta arī pašreizējā ansambļa vadītāja un koncertmeistare Regīna Krukovska.

Uz jubilejas pasākumu bija ieradušies daudz skatītāju, skanēja gan iemīļotas, gan jaunas, īpaši koncertam sagatavotas dziesmas ansambļa „Vdohnoveņije" sniegumā, radošo kolektīvu, kuri bija ieradušies apsveikt savus kolēģus, spilgtie, jautrie un sirsnīgie apsveikumi. Sveicēju pulkā bija Poļu kultūras centra koris "Promeņ" , KKC ansambļi "Rusiči" un "Slavjanka".

Ansambļa vecākais Nikolajs Rjabcovs pastāstīja ansambļa tapšanas vēsturi un demonstrēja video prezentāciju. “Vīru vokālais ansamblis „Vdohnoveņije" dibināts 2007. gadā. Ansamblis tika izveidots uz jauktā kora "Maļinovij zvon” bāzes. Kolektīva pirmā publiskā uzstāšanās notika romanču vakarā Kalkūnes pagastā, pēc tam sekoja daudzas uzstāšanās dažādos svētkos un pasākumos Daugavpilī un Latvijā, kā arī ārzemēs. Tas kļuva iespējams pateicoties tam, ka ansamblis izveidots Krievu kultūras centrā, jo šeit nopietni nodarbojās un arī tagad nodarbojas ar katra radošā kolektīva radošās darbības attīstību,” klātesošajiem pastāstīja N. Rjabcovs.

Kolektīva repertuārā ir vairāk nekā simts dziesmu, tostarp klasiskās, garīgās, estrādes, kazaku, krievu, latviešu un ukraiņu tautasdziesmas.