„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Pasaules čempionāts hokejā 2022 – paredzējums

Apmaksāta informācija

Kur un kad?

2022. gada pasaules čempionāts hokejā vīriešiem ir sācies, un šis ir 85. turnīrs, ko organizē Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), un tas norisinās Somijā no 13. līdz 29. maijam. Tamperē un Helsinkos divās dažādās grupās sacenšas 16 komandas.

Labākos 2022. gada pasaules čempionāta hokeja paredzējumus var meklēt casino online mājaslapās. Tur plaši tiek aptverts hokeja derību tirgus, iesakot vislabākos koeficientus. Tuklāt reģistrējoties, tiek piedāvāti bonusi jaunajiem klientiem.

IIHF 2022 paredzējums: A grupa

Šajā grupā viss būs atkarīgs no Kanādas, jo vienai no galvenajām favorītēm un čempionu titulus aizstāvošajām komandām nevajadzētu būt pārāk lielām problēmām finišēt pirmajā vietā. Slovākija, Vācija un Šveice ir tieši zem Kanādas, cerot sabojāt vai vismaz apgrūtināt viņiem dzīvi.

Tādas komandas kā Itālija un Kazahstāna smagi cīnas, lai iegūtu punktus, bet Dānija šķiet ir komanda, kas iegūs pietiekami daudz uzvaru. Ar dažiem vērā ņemamiem rezultātiem pagātnē un ļoti stabilu komandu, ko viņi ir izveidojuši, nemaz nepārsteigtu, ja redzēsim viņus izslēgšanas turnīrā.

Prognoze: A grupas uzvarētāja - Kanāda ar koeficientu 1.55

IIHF 2022 paredzējums: B grupa

B grupā netrūks drāmas un saspringtu spēļu, jo turnīra konkurence ir daudz spēcīgāka nekā A grupā. Somijai, kā turnīra mājiniecei un pašreizējai vicečempionei, spēlējot savā pavisam jaunajā Nokia Arena Tamperē, vajadzētu izcīnīt uzvaru.

Viņu galvenie konkurenti ir kaimiņvalsts Zviedrija, bet nedrīkst aizmirst par spēcīgo komandu no Amerikas Savienotajām Valstīm. ASV nav izcīnījusi zelta medaļas kopš 1960. gada, taču tā noteikti ir viena no galvenajām titula pretendentēm un varētu nozagt pirmo vietu Somijai vai Zviedrijai.

Šīm komandām vajadzētu būt pirmajās trīs vietās, bet par pēdējo ceturtdaļfināla vietu, visticamāk, cīnīsies Čehija un Latvija. Norvēģija, Lielbritānija un Austrija ir grupas apakšējās dalībnieces.

Prognozes: B grupas uzvarētājs - Somija ar likmi 2.00

Kas uzvarēs?

Lai gan Somijai, gan Zviedrijai ir vairāki augsta līmeņa NHL spēlētāji, Kanāda pēc vāja olimpiskā rezultāta vēlēsies nosargāt savu titulu. Kanādas priekšrocība būs arī tas, ka viņi spēlēs daudz vājākā grupā, nekā viņu galvenie konkurenti, kas nodrošinās viņiem lielāku izturību un papildu priekšrocības izšķirošajās izslēgšanas spēlēs.

Prognoze: 2022. gada IIHF pasaules čempionāta uzvarētājs - Kanāda ar koeficientu 5.00

NHL perspektīvie hokejisti Pasaules čempionāts hokejā 2022

Pasaules hokeja čempionāts beidzot ir klāt, un līdz ar to NHL perspektīvie hokejisti meklē iespējas kā sevi pierādīt. Paveras lieliskas iespējas sevi pierādīt.

Tomass Bordelo (Thomas Bordeleau) – USA

Bordelo jau vairākkārt ir uzvilcis ASV izlases kreklus, taču šī ir pirmā reize, kad viņam ir iespēja valkāt šo kreklu pieaugušo līmenī. Bijušais Mičiganas "Wolverine" spēlētājs ir precīzs piespēļu izpildītājs, kuram ļoti labi padodas atrast pārejas ceļus un ar savu ātrumu izdarīt spiedienu uz aizsargiem. Bordelo ir iespēja kļūt par izšķirošo spēlētāju Amerikas izlasē, kurai pašreiz trūkst spēka.

Elmers Sēderbloms (Elmer Söderblom) - Zviedrija

188 cm garais uzbrucējs tika draftēts 2019. gada NHL drafta sestajā kārtā un ir tikai uzlabojis savu spēli. Spēlējot SHL pret vīriem Zviedrijā, Sēderblomam izdevās reāli nostiprināties kā kvalitatīvam uzbrukuma spēlētājam. Sēderblomu ir bijis ļoti jautri vērot. Ja viņš pasaules čempionātā uzrādīs lielisku sniegumu, tad nākamgad var pretendēt uz vietu AHL un laikus iekļūt Detroitas komandas sastāvā.

Jānis Jerome Mosers (Janis Jérôme Moser) - Šveice

21 gadu vecais hokejists spēlēs savā trešajā pasaules čempionātā, un šī pieredze viņam palīdzēs, jo šoreiz viņš uzņemsies lielāku lomu Šveices izlasē. Moseram var būt dažas kļūdas aizsardzībā, taču viņš atrod veidu, kā atgūt ripu, izmantojot savu labo nūju un spēles lasīšanas prasmi. Mosers ir diezgan spēcīgs, lai nogādātu ripu uz augšu pa ledu, veicot piespēles uzbrucējiem, kuri ir kustībā neitrālajā zonā.