„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Jaunā "Paradīze" Daugavpils teātrī

Pirms desmit gadiem Daugavpilī notika mūzikla "Dāmu paradīze" pirmizrāde. Tas bija pirmais režisora ​​Oļega Šapošņikova darbs mūsu teātrī, kas izraisīja patiesu sajūsmu. Mūzikls tika izrādīts piecus gadus, un zāle vienmēr bija pilna.

Tieši pēc mūzikla "Dāmu paradīze" mainījās arī režisora ​​un jo īpaši Daugavpils teātra liktenis. Ar šo pirmizrādi sākās jauna dzīve.

Par godu lieliskā mūzikla jubilejai tika nolemts veidot jaunu izrādi "Paradīze", kurā: "Viss būs jauns: jauni aktieri, jauni aranžējumi, taču Maestro melodijas paliks nemainīgas," stāsta režisors.

Sadarbībā ar Raimondu Paulu pēc skatītāju iemīļotā mūzikla "Dāmu paradīze" motīviem top muzikāla izrāde "Paradīze". Stāsts par provinces meitenes likteni Parīzē iegūs jaunu nozīmi. Pirmizrāde notiks Daugavpils svētku ietvaros 4. jūnijā, pastāv iespēja, ka pie klavierēm būs arī pats Maestro.

Atgādinām, ka 2012. gadā ar pirmizrādi Emīla Zolā un Raimonda Paula mūziklam „Dāmu paradīze” tika atšķirta jauna lappuse Daugavpils teātra jaunākajā vēsturē. Tas bija pirmais vērienīgais muzikāli dramatiskais projekts kopš teātra atjaunošanas un sākuma punkts teātra turpmākās attīstības vektoram. Pateicoties „Dāmu paradīzei”, tika dibināta dejotāju trupa Irinas Bogerukas vadībā, uzsākta sadarbība ar Latvijas Nacionālās operas solisti Ilonu Bageli. Turpmāk tapa aizvien jauni muzikāli projekti, un muzikāli dramatiskās izrādes kļuva ne tikai par teātra vizītkarti, bet arī iekaroja skaitītāju mīlestību Latvijā un ārpus tās.

Izrādes „Paradīze” režisors Oļegs Šapošņikovs stāsta: „Šogad pirmizrādei aprit 10 gadi. Veidojot "Paradīzes" jauniestudējumu, vēlamies atzīmēt veiksmīgi aizvadīto desmitgadi un sumināt Raimondu Paulu, novērtēt viņa lielo ieguldījumu gan muzikālajā kultūrā, gan Daugavpils teātra attīstībā, jo tieši pēc viņa iniciatīvas mūzikls tapis. Izrāde "Dāmu paradīze" iestudēta 2012. gadā. Ar šo izrādi vēlamies godināt arī mūžībā aizgājušo aktieru Vladimira Dupaka un Jurija Loseva piemiņu -- viņi spēlēja nozīmīgas lomas ne tikai „Dāmu paradīzē”, bet arī Daugavpils teātra dzīvē.

Iestudējuma "Paradīze" pamatā ir stāsts par kādas provinces meitenes likteni, kura devās uz Parīzi. Taču izrādās, ka aiz skaistajiem skatlogiem un pilsētas ārējās romantikas slēpjas sīvas konkurences un liekulības pasaule.

Mūzikls atšķirsies no 2012. gada izrādes: "Šis ir cits iestudējums – ar dažādiem dalībniekiem un dažādiem akcentiem, ievedot skatītājus noslēpumainajā un nežēlīgajā modes pasaulē."

Uzvedumā skanēs dziesmas latviešu un krievu valodā. Dziesmu tekstu autori ir Jānis Peters, Jeļena Sigova, Vladimirs Dupaks un Kristīne Veinšteina.

Izrādes muzikālo pavadījumu veido Raimonda Paula darbi no mūzikla "Dāmu paradīze", muzikālo aranžējumu autors ir Mārcis Auziņš.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece -- Inga Bermaka, horeogrāfe -- Irina Bogeruka, gaismu mākslinieks -- Sergejs Vasiļjevs, libreta autori -- Oļegs Šapošņikovs, Aleksandrs Komarovs un Kristīne Veinšteina.

Kopā ar Daugavpils teātra trupu izrādē piedalās Ilona Bagele un Rihards Lepers.

Ilgi gaidītā pirmizrāde notiks 4. jūnijā pl. 18:00 Daugavpils teātrī. Nepalaidiet garām!