„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Jauno mākslinieku “Kompleksais piedāvājums”

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāta  izstāde “Kompleksais piedāvājums”, kurā sešu jauno mākslinieku grupa pirmo reizi vienkopus pieteikusi savus darbus tēlniecībā, skaņā, grafikā un fotogrāfijā.

Izstādē “Kompleksais piedāvājums” aplūkojami Martas Folkmanes, Annas Priedes, Paula Rietuma, Reiņa Lodziņa, Stefana Pavlovska un Dana Jirgensona darbi. Kā atklāj izstādes organizatori, tās pamatā bijusi vēlme un vajadzība veikt atskatu uz ilgstošā laika posmā veiktu introspektīvu darbību, uztveres un attieksmes kopšanu.

Jauno mākslinieku radītā izstāde ir kā izaicinājums, satikšanās punkts un sātīgu pusdienu, šajā gadījumā -- sablīvētas informācijas piedāvājums karstā vasaras dienā.

“Manis un Annas radītā skaņu kolāža--mēbele no sākta gala veidota kā sadarbības projekts, viesojoties vienam pie otra. Tieši šī mājīgā, draudzīgā vide noteica darba veidolu un saturu, dodot priekšroku tā brīža impulsiem, tā vietā, lai stūrgalvīgi tiektos pēc formas tīrības. Vēlējāmies vizuāli paturpināt šo domu, veidojot darba vizuālo ietērpu kā nedaudz ačgārnu mēbeli,” par savu un Annas Priedes kopdarbu stāsta viens no izstādes autoriem Reinis Lodziņš.

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja atbalstu tapusī izstāde “Kompleksais piedāvājums” muzejā būs apskatāma līdz 18. septembrim.