„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Māla mākslas centrā atklāta izstāde „Metāla dizains un māksla”

Daugavpils Māla mākslas centrā (DMMC) atklāta mākslas galerijas “Nester Custom” izstāde „Metāla dizains un māksla”, kurā skatāmas unikālas metāla skulptūras, ekskluzīva dizaina mēbeles un autoru fotosesiju foto kanvas.

Atklājot izstādi, DMMC pārstāve Nellija Dzalba pastāstīja, ka mākslas galeriju “Nester Custom” dzimtajā pilsētā Preiļos Aleksandrs Nesterjuks kopā ar savu sievu Alīnu nodibināja 2019. gadā. Tajā pašā gadā ģimene saņēma Latgales tūrisma gada balvu nominācijā „Inovatīvākais tūrisma objekts”.

Pateicoties mērķtiecīgam darbam, skaistuma un gaumes izjūtai, mīlestībai pret savu darbu un nepārtrauktai profesionālai attīstībai, Aleksandrs un Alīna atrada radošu plūsmu savā profesijā, apvienojot motociklus un mākslu.

Galerijas “Nestert Custom” dibinātāji rada metāla skulptūras no dažādām jau nederīgām detaļām, kā arī unikālas dizaina mēbeles. Katrai skulptūrai ir ne tikai dekoratīva funkcija, bet arī sava filosofija, koncepcija un veidošanas loģika.

Aleksandra galvenais iztēles instruments ir forma, caur kuru viņš izpauž savas jūtas, emocijas, domas, spēku un zināšanas. Autortehnikā ar metināšanu vai stiprinājumiem savā starpā savienotie dažādi metāli un detaļas veido stabilas konstrukcijas un mākslas tēlus.

2012. gadā Aleksandrs realizēja savu pirmo mākslas projektu -- motociklu, kuram mākslinieks pats pārveidoja un modificēja pilnīgi visas motocikla formas. Vēlāk tika veidota pirmā skulptūra -- metāla bullis no motodetaļām, kura tika izstādīta leļļu festivālā. Astoņu gadu laikā ir gūta pieredze, piedaloties mākslas izstādēs un festivālos Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Izstāde „Metāla dizains un māksla” Daugavpils Māla mākslas centrā būs aplūkojama līdz 21. augustam.

 

 

Komentāri

21.07.2022 19:59
Adel
Skaisti..daugavpils ir maakslas pilseta.tas priecee.tik daudz maakslinieku un katrs atskiras ar savu makslas paveidu radosumu un nesoso veesti..domu cilvekiem....maaksla.vairo skaistumu bagatina dveseli un lauj mums ielukoties lietas ko ikdienaa varbut nepamanam..pat vienkarso smago metalu var parverst briniskigos teelos kalumos un pieskiry tam neparastas formas..lietas...paldies maksliniekam..