„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Judovkas ūdensapgādes un kanalizācijas projektā darbi tuvojas noslēgumam

ES Kohēzijas fonda atbalstītajā ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstības projektā Judovkā darbi beidzot tuvojas noslēgumam, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs.

Projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” gaitā ir izbūvēti ūdenssaimniecības tīkli, Lielajā ielā pabeigti asfaltēšanas darbi, turpinās labiekārtošanas darbi, patlaban būvuzņēmējs gatavo izpilddokumentāciju, lai nodotu izbūvētus tīklus ekspluatācijā. Pa Lielo ielu jau kursē autobuss. Būvdarbus objektā veic būvuzņēmējs SIA “Lagron”, būvprojekta autors ir SIA “Ekolat”.

Trešdien, 3.augustā, tika pieņemtas ekspluatācijā trīs pazemes kanalizācijas sūkņu stacijas Lielās ielas posmā no Silenes ielas līdz Pīlādžu ielai, kas nodrošinās kanalizācijas sistēmas darbību. Kanalizācijas sūkņu stacijas nodrošinās notekūdeņu savākšanu no Judovkas apkaimes klientiem un to pārsūknēšanu zem Daugavas upes gultnes ierīkotiem dīķeriem uz pilsētas kanalizācijas attīrīšanas iekārtām Daugavas labajā krastā.

Projekta mērķis ir attīstīt SIA “Daugavpils ūdens” sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu izmantošanu, uzlabot to pieejamību, nodrošināt kvalitatīvu dzīves vidi Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem, samazinot apkārtējā vidē novadīto piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikācijas riskus.

Sākotnēji būvdarbus projektā “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” bija plānots pabeigt jau 2020.gadā, taču tie ievilkās. Līdz nākamā gada beigām jaunizbūvētajām ūdensvada un kanalizācijas sistēmām plānots pieslēgt ap 356 mājsaimniecību, kurās dzīvo 1076 iedzīvotāji.

Projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” kopējās izmaksas ir 4 497 790 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums - 1 775 050 eiro.

Kā pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, viņa pārstāvētā iestāde Judovkā realizē trotuāru izbūves projektu. Uz doto brīdi trotuāru izbūve tajā jau ir pabeigta, palicis izbūvēt nobrauktuves.