„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Stropaka ezera krastā atkal viesojās Neptūns

Sestdien, 30. jūlijā, kā katru gadu, pēc veiksmīgi izveidojušās tradīcijas, Neredzīgo biedrības ciematā talantīgi entuziasti ar muzikāli teatralizētu uzvedumu svinēja Neptūna svētkus. Šie ir jau astotie svētki. Šoreiz tika izrādīts remikss Aleksandra Puškina pasakai “pasaka par zvejnieku un zivtiņu” (scenārija autore un režisore inscenētāja - Ludmila Borska).

Jau pēc tradīcijas, svētku diena sākās ar makšķernieku sacensībām, kuras vadīja Oļegs Kolpakovs. Bet dienā visus interesentus pulcēja tieši Neptūna svētku kulminācija, muzikāli teatralizētais uzvedums pēc Aleksandra Puškina darba “pasaka par zvejnieku un zivtiņu”. Izrādē piedalījās ciema iedzīvotāji un studija “Malika” (vadītāja Olga Miļavska). Jautri, aizrautīgi, skaisti un ar talantu.

Pēc teātra izrādes notika makšķerēšanas sacensību dalībnieku apbalvošana. Pieaugušo vidū apbalvojumus saņēma divi aizrautīgi makšķerēšanas cienītāji — Valērija Ungure (1. vieta) un Maksims Romanovs (2. vieta). Bērnu vidū balvas saņēma: Artjoms Šartors, Ivans Kudrjašovs, Daniils Jermalovičs, Uļjana Stefanovičs, Artjoms Ivanovs, Ksenija Lomašonoka un Adelīna Kolpakova. Pēc apbalvošanas notika viktorīna, kurā par pareizu atbildi varēja saņemt balvu no sponsoriem.

Kā pastāstīja Ludmila Borska, 8 gadus ar ciema padomi roku rokā darbojas Sarkanais Krusts, un šoreiz brīvprātīgie dežurēja un bija gatavi sniegt nepieciešamo palīdzību. Pasākuma sponsori bija -- Daugavpils pilsētas dome, pilsētas privātās kompānijas. Ar skaņas aparatūru palīdzēja bērnu un jauniešu centrs “Jaunība”.

Komentāri

08.08.2022 17:08
Adel.....
Skaista gan ir zilo ezeru zeme..skaistas tradicijas un svetki....neptuuna svetki..protams ka makskeresana ir daudzu latgalu atputa.un varbut iztika..ka gan bez taas..interesanta izrade par zelra zivtinu vien liek saprast ka nevajag no dzives gribet un prasit parak daudz..kas parak daudz grib maz dabun vai pazaude to pasu kas ir...un ja cilvekiem ir darbs hobijs laba veseliba interesanti pasakumi.ar pasvaldibu atbalstu.tad ko vairs var gribet...atluek tikai dzivot un priecaties par to kas ir.