„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

“Prāta vētras” koncerts Daugavpilī pulcēja teju 10 000 skatītāju

Aizvadītās nedēļas nogalē koncerttūres “Gads bez kalendāra” ietvaros Daugavpilī, stadionā “Lokomotīve”, izskanēja populārās grupas “Prāta Vētra” koncerts, pulcējot teju 10 000 skatītāju. Šis pasākums kļuva par vienu no visu laiku vērienīgākajiem mūzikas un gaismas šoviem, kādu Daugavpils līdz šim ir pieredzējusi.

Daugavpils iedzīvotājus un pilsētas viesus koncerts aizrāva jau kopš pirmās dziesmas. Koncertā skanēja skaņdarbi gan no grupas jaunā albuma “Gads bez kalendāra”, gan arī klausītāju jau iemīļotas dziesmas.

Vairāk nekā divas stundas ilgušajā pasākumā „Prāta vētra” parūpējās arī par vairākiem pārsteigumiem un īpaši saviļņojošiem mirkļiem. Kā veltījums Ukrainas karā cietušajiem koncertā izskanēja “Mana dziesma” ukraiņu valodā. „Prāta vētras” koncertu Daugavpilī apmeklēja arī aptuveni 200 ukraiņi.

Kā īpašais viesis koncertā uzstājās Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu “Shipsea” un „Tautumeitas”, kopā ar kurām „Prāta vētra” izpildīja dziesmu latgaliski. Iespaidīgi stadionā „Lokomotīve” izskatījās arī skatītāju veidotais „gaismiņu ezeriņš”.

Atšķirībā no iepriekšējā, pirms četriem gadiem Daugavpilī notikušā koncerta, kad teju visu pasākuma laiku lija, šoreiz pēdējās lietus lāses nokrita īsi pirms sākuma. Tas, kā jokojot teica grupas līderis Renārs Kaupers, pateicoties tam, ka „Prāta vētrai” pēdējā laikā sāk veidoties laba sadarbība arī ar debesu pārvaldnieku.

“Prāta Vētras” koncerttūres “Gads bez kalendāra” skatuves uzbūvei un aizskatuves labiekārtošanai ik nedēļu ceļā dodas aptuveni 20 kravas automašīnas. Šīs nedēļas nogalē , 13. augustā, koncerttūres “Gads bez kalendāra” turpinājumā „Prāta vētra” uzstāsies Ventspilī, Reņķa dārzā.

Komentāri

09.08.2022 15:10
Adel....
Iespaidigi..priecee ka prata vetrai piebiedrojas tik daudz skatitaju.. domu biedru.un ta speeja radit iistu dveselu vetru kad..pazud problemas skumjas un skatitaju sirdis pulsee viena kopigaa domu ceribu muzikas pulsaa..kad skan muzika pazud laika un realitates sajuta ..paluek mirkli un atminas.j.paldies muzikiem par skaisto koncertu un atputu ko davinajat latgales laudim. Jo dodot gutais neatnemams..