„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+13.3 °C
daļēji mākoņains

Sporta likmju gids - to veidi un analīze

Apmaksāta informācija

Viena no sporta derību lieliskajām īpašībām ir tāda, ka derību slēdzējiem ir pieejami daudz likmju veidu. Jums nav tikai jāliek likmes uz to, kura komanda uzvarēs konkrētajā spēlē, bet jums ir iespēja likt likmes uz uzvaras pārsvaru, kopējo gūto punktu skaitu un vēl uz daudziem citiem likmju veidiem.

Šajā ekspertu komandas sastādītajā sporta likmju gidā tiek piedāvāts kaut kas ikvienam, kas interesējas par sporta derībām.

Nodarbojoties ar sporta derībām, ir iespējams vairāk izklaidēties, nekā nopelnīt naudu. Tāpēc daudzi cilvēki koncentrējas tieši uz izklaidi, ko sniedz šis azartspēļu veids. Respektīvi, lielākā daļa sporta totalizatoru ir tā sauktie "izklaides totalizatori". Tajos derību slēdzēji, protams, vēlas nopelnīt naudu, bet tā nav viņu galvenā prioritāte. Tiem galvenokārt patīk pārbaudīt savas zināšanas par sportu un tajā pašā laikā lieliski pavadīt laiku. Parasti viņi ir kaislīgi sporta līdzjutēji, kuri uzskata – liekot uz savu iecienīto spēli nedaudz naudas, tās vērošana būs vēl aizraujošāka.

Lielākā daļa no šiem derību veicējiem ir spējīgi nopelnīt arī naudu, bet viņi to līdz galam nemaz neapzinās. Proti, viņiem ir pietiekami daudz zināšanu par sportu, tikai viņi nezina, kā šīs zināšanas pareizi izmantot, jo nav līdz galam izpratuši visas iespējamās stratēģijas. Šis ceļvedis ir domāts tieši tādiem derību slēdzējiem, kā arī iesācējiem derību slēgšanā.

Vai esat iesācējs un neesat izpētījis visas pieejamās likmes un stratēģijas? Ja jūsu atbilde ir apstirprinoša, tad, lūdzu, iepazīstieties ar mūsu rakstu. Šeit jūs atradīsiet vienkāršu pārskatu, kurā izskaidrotas vissvarīgākās lietas, kas jums noteikti būtu jāzina! Zemāk sniegts īss apraksts par to, kādi ir populārākie likmju veidi. Iesakām to rūpīgi izpētīt, lai nākamo reizi, kad apmeklēsiet kādu sporta totalizatora vietni, jūs varētu daudz prasmīgāk likt likmes uz savu iecienītāko sporta veidu.

Naudas līnijas likmes

No visiem likmju veidiem visvienkāršākā un visizplatītākā ir naudas līnijas likme. Veicot likmes uz komandas naudas līniju, tas nozīmē, ka jūs saderat uz šīs konkrētās komandas uzvaru.
Piemēram, ja domājat, ka uzvarēs Ņujorkas Yankees komanda, tad jums jāliek uz viņu naudas līniju. Ja Yankees uzvarēs – jūsu likme laimēs. Ja Yankees zaudēs – jūsu likme zaudēs. Elementāri, vai ne?

Handikaps

Vēl viens izplatīts likmju veids ir hadikapa likme. Veicot likmes uz handikapu, jūs likmi veicat uz komandas uzvaras pārsvaru, nevis uz galīgo rezultātu.
Favorīts tiek apzīmēts ar mīnus simbolu, bet plus simbols apzīmē zaudētāju. Piemēram, ja komanda ir novērtēta ar -7,5, tai ir jāuzvar ar vairāk nekā 7,5 punktu pārsvaru.

Šajā gadījumā pretinieku komandas cena būtu +7,5. Tas nozīmē, ka tai vai nu jāuzvar pilnībā, vai arī jāpiedzīvo zaudējums ar mazāk nekā 7,5 punktiem.

Vairāk/mazāk (kopsumma)

Izņemot naudas līnijas un handikapa likmes, populārākā sporta likme ir punktu kopsumma. Šīs likmes bieži tiek dēvētas par likmi "vairāk/mazāk", jo derību slēdzējam jāliek likmes uz to, ka kopsumma tiks pārsniegta vai samazināta.

Šīs likmes gadījumā jūs liekat likmes uz kopējo punktu skaitu, kas gūti starp abām komandām. Piemēram, futbola spēlē starp Filadelfijas Eagles un Ņujorkas Giants kopējais punktu skaits ir 45,5 punkti.

Ja galīgais rezultāts ir Eagles 21, Giants 17, kopā tika gūti tikai 38 punkti. Tāpēc likme "zem" ir laimētāja likme.

Parlay jeb kombinētā likme

Parlay likme ir likme uz vairāku likmju uzvaru. Lai parlay likme laimētu, ir jāuzvar katram "posmam" jeb parlay likmei. Ja jums, piemēram, ir četru posmu parlay likme un tikai trīs no šīm likmēm laimē, tad jums ir zaudētāja parlay biļete.

Daudziem derību veicējiem parlay likme šķiet vilinoša iespēja, jo tā sniedz iespēju uzlikt nelielu naudas līdzekļu summu, bet laimēt lielu summu, jo pēc katras uzvaras derību slēdzēju peļņa tiek reizināta.

Teaser jeb kombinētā likme

Teaser likme ir līdzīga parlay likmei, jo tā ir saistīta ar vairākām likmēm vienlaikus. Atšķirība ir tāda, ka tas attiecas tikai uz punktu starpībām un ir veidots tā, lai tam būtu tāda pati naudas izmaksa kā vienai parastai likmei.

Prop jeb piedāvājuma likmes

Piedāvājuma jeb prop ir likme, kas nav tieši saistīta ar spēles galīgo rezultātu vai iznākumu. Visizplatītākie likmju veidi ir spēlētāju un pašas spēles balvas.

Likmju likšana gan uz uzvarētāju, gan zaudētāju

Šis ir tāds likmju veids, kad derību slēdzējam jāuzliek punktu starpības abās spēles pusēs – gan uzvarētāja, gan zaudētāja pie dažādām līnijām, lai nodrošinātu, ka viena no likmēm uzvar vai abas uzvar.

Likme uz nākotnes notikumu

Šī ir likmju likšana uz kādu sporta notikuma iznākumu nākotnē. Tas var ietvert MVP balvas iegūšanu, uzvaru līgas čempionātā vai kopējo komandas uzvaru skaitu.

Nākotnes likmes var būt arī spēlētāju balvas, piemēram, uz to, cik punktu vidēji spēlē gūs spēlētājs vai cik jardu sezonā iemetīs aizsargs.

Papildlikmju likšana spēles laikā

Šī likme derību slēdzējam jāuzliek pēc spēles sākuma. Likmju likšana tiešraidē ir patiešām interesanta, jo likmes nepārtraukti mainās atkarībā no spēles notikumiem.

Papildus tam, ka jūs tiešraidē varat likt tradicionālās likmes, piemēram, uz naudas līnijām, starpībām un kopsummām, jums ir iespēja tiešraidē likt specifiskākas likmes, piemēram, uz nākamās spēles rezultātu.