„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Interesantas dāvanu idejas pirmklasniekam

Apmaksāta informācija

Katru gadu 1. septembris iezīmē vasaras beigas un jauna mācību gada sākumu. Tā ir nozīmīga diena ikvienam skolēnam, it sevišķi tiem, kam tā ir pirmā skolas diena. Pārējie ģimenes locekļi, draugi un paziņas parasti vēlas mazo pirmklasnieku iepriecināt ar kādu īpašu dāvanu.

Lūk, dažas idejas, no kurām Jūs varat iedvesmoties.

Grāmata

Moderno tehnoloģiju laikmetā grāmatu nozīme nav mazinājusies. Grāmatu lasīšana stimulē prātu, mazina stresu, papildina vārdu krājumu, uzlabo atmiņu, koncentrēšanās spējas un galvenais -  dod zināšanas. Zināšanas bērns krāj jau no agras bērnības, bet to apzināta apguve notiek skolā. Dažādas ilustrētās enciklopēdijas noderēs padziļinātai mācību vielas apguvei vai stimulēs bērnu veidot dziļas, vispusīgas zināšanas kādā viņu interesējošā jomā.

Interaktīvs globuss

Ģeogrāfija ir aizraujoša joma un sena zinātne, kuru pat dēvē par “zinātņu māti”. Pamatzināšanu apguve par Zemi ir ļoti svarīga bērna vispusīgai izglītībai. Tehnoloģijas piedāvā parasto globusu aizstāt ar interaktīvu globusu. Tas ietver vairāk nekā 500 viktorīnu, ar 3 grūtības līmeņu jautājumiem. Informācija aptver 16 tematiskās jomas: kontinents, valsts, galvaspilsēta, apgabals, iedzīvotāji, valūta, valoda, reģions, reljefs, laika josla, interesanti fakti, tipiski produkti, valsts himna, klimats, vēsture un valdība. Pietiek ar optiskās pildspalvas galu pietuvināt zemeslodes virsmai. Vizuālā informācija ir papildināta ar izcilu audio skaņu un vairāk nekā 3 stundu garu informatīvu audio saturu.

LEGO konstruktors

Lai arī Jūsu pirmklasnieks centīsies uzvesties kā pieaudzis, viņa interese par rotaļlietām tik ātri nezudīs. Ja viņam vienmēr ir paticis konstruēt, tad LEGO jauns komplekts viņu noteikti iepriecinās.  Galu galā LEGO nekad nenovecos!

Galda spēles

Atbilstošas būs loģiku attīstošās un stratēģiskās spēles.

Teleskops

Ja arī Jums nav svešs bērnišķīgs pirmatklājēja prieks, tad teleskopa iegāde visiem sagādās daudzus ģimeniskus brīžus. Rudens debesis ir tik bagātas ar zvaigznēm! Viegls un mobils teleskops astronomijas entuziastiem iesācējiem būs piemērots zvaigžņu, mēness, planētu un lidojošo objektu novērošanai. Teleskops ir ātri un viegli saliekams.  Komplektācijā iekļauts Mēness filtrs, lai  izceltu Mēness detaļas - kalnus, krāterus un jūras.

Mikroskops

Veiciniet sava bērna dabas pētnieka interesi, uzdāvinot viņam jaunā biologa mikroskopu. Mikroskops ir ļoti viegli lietojams; tas ļauj pētīt caurspīdīgus paraugus, kā arī  aprīkots ar interesantu eksperimentu komplektu. Komplektā ietilpst arī speciāli instrumenti neatkarīgai mikroskopa paraugu sagatavošanai.

Zīmēšanas un mākslas komplekts

Radošām nodarbēm būs piemērots liels (no 145 un vairāk vienību) zīmuļu, flomāsteru, krāsu komplekts. Atkarībā no komplektācijas jaunais mākslinieks tajā atradīs vaska un pasteļu krītiņus, flomāsterus, zīmuļus, krāsas un citi mākslinieciskai jaunradei noderīgus priekšmetus: lineālu, dzēšgumiju, otas u.c.

Viedpulkstenis

Viedpulkstenis palīdz bērnam ne tikai plānot savu laiku, bet tam (atkarībā no viedpulksteņa modeļa) ir daudz ļoti noderīgu funkciju. Piemēra, ja bērnam ir viedpulkstenis, vecāki var redzēt, kut viņš atrodas, vajadzības gadījumā viņu sazvanīt vai nosūtīt ziņu, kā arī paļauties, ka bērns vienmēr atrodas drošībā (SOS poga tūlītējai paziņošanai vecākiem). Viedpulksteņiem ir dažādi modeļi un krāsas, kas padara tos par stilīgiem ikdienas aksesuāriem.

Drons

Ja Jums mājās aug par tehniskām lietām fanojošs pirmklasnieks, uzdāvieniet viņam pirmo dronu! Lētākie modeļi tāpat ir aprīkoti ar kameru un WiFi tehnoloģiju, lai kontrolētu dronu ar viedtālruni vai pulti. Lai arī tās ir salīdzinoši vienkāršas ierīces, drons stabili turas gaisā;  tam ir ar vienu pogu vienkārša pacelšanās, piezemēšanās un avārijas piezemēšanās funkcija.

Elektriskais skrejritenis

Šī dāvana gan prasa rūpīgu vecāku izvērtējumu. Pirkuma lietderība arī atkarīga no katra konkrētā bērna, vai viņa braukšanas prasmes un atbildība ir pietiekami augstas. Bērniem domātais skrejritenis sasniedz 12 km stundā un ar vienu uzlādi var veikt līdz 6 kilometriem.

Daudzveidīgas dāvanas bērniem pirmajai skolas dienai un citiem svarīgiem dzīves notikumiem varat iegādāties interneta veikalā 220.lv