„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+5.9 °C
daži mākoņi

2022. gadā gaidāmie sporta notikumi

Apmaksāta informācija

2020. un 2021. gadā lielākā daļa sporta notikumu tika pārtraukti uz ļoti ilgu laiku. Covid-19 globālā pandēmija izplatījās pa visiem 7 kontinentiem un visur apturēja sporta norisi. Taču šogad visi lielākie sporta notikumi notiek un atkal pulcē lielu skaitu vērotāju gan klātienē, gan pie datoru un TV ekrāniem. Daži no tiem ir ne tikai kaislīgi sporta veida cienītāji, bet arī izmēģina savu veiksmi sporta derībās.

Kas ir sporta derības?

Sporta derības ir sporta rezultātu prognozēšana un likmju uz iznākumu likšana. Sporta derību biežums atšķiras atkarībā no kultūras, bet lielākā daļa likmju tiek liktas uz futbolu, basketbolu, beisbolu, hokeju, riteņbraukšanu, autosacīkstēm, jauktajām cīņas mākslām un boksu gan amatieru, gan profesionāļu līmenī. Sporta derības var attiekties arī uz notikumiem, kas nav saistīti ar sportu, piemēram, realitātes šovu konkursiem un politiskajām vēlēšanām, kā arī uz sacensībām, kas nav saistītas ar cilvēkiem, piemēram, zirgu skriešanās sacīkstēm. Nereti arī konkrētais sporta totalizators piedāvā likt likmes ne tikai uz sporta notikumiem, bet arī lieliem pasākumiem kā Grammy.

Kā darbojas sporta derības?

Sporta derības notiek, paredzot sporta notikuma iznākumu un uz to liekot likmi. Likmes iznākumu nosaka tas, vai prognozētais iznākums patiešām notiks. Ja likmju licējs pareizi prognozē iznākumu, viņš vinnē savu likmi, ja viņš nepareizi prognozē iznākumu, viņš zaudē savu likmi.

Lielākie sporta notikumi 2022. gadā, kurus nevar palaist garām

Visā pasaulē notiek daudz dažādu sporta pasākumu. Daži no šiem pasākumiem ir populārāki par citiem un piesaista lielu skaitu skatītāju. Šeit ir daži no lielākajiem sporta pasākumiem pasaulē, kas šogad vēl tikai būs vai jau aizvada savu sezonu.

1. Birmingema 2022. gada Sadraudzības spēles (28. JŪLIJS - 8. AUGUSTS: ANGLIJA)

Šovasar Birmingema būs sporta uzmanības centrā, kad Vestmidlendā notiks Sadraudzības spēles. Šis daudzu sporta veidu pasākums notiks dažādās pilsētas vietās, tostarp Alexander Stadium, Arena Birmingham, Edgbaston Stadium un NEC.

2. Prezidentu kauss (19. - 25. SEPTEMBRIS: ZIEMEĻU KAROLĪNA: ASV)

Golfa fani varēs izbaudīt starptautisku komandu turnīru, kad ASV komanda Quail Hollow klubā Šarlotē, Ziemeļkarolīnā, tiksies ar starptautisko komandu.

3. Pasaules kauss regbijā sievietēm (8. OKTOBRIS - 12. NOVEMBRIS: JAUNZĒLANDE)

Lielākais starptautiskais sieviešu regbija turnīrs tika pārcelts uz šo gadu pandēmijas dēļ. Jaunzēlande rīkos šo turnīru, un spēles notiks Eden Park un Waitakere stadionā Oklendā, kā arī Northland Events Centre Whangarei.

4. Pasaules kauss regbijā (15. OKTOBRIS - 19. NOVEMBRIS: ANGLIJA)

Vēl viens nozīmīgs notikums, kas tika pārcelts no 2021. gada, bija Pasaules kausa izcīņa regbijā. Pasaules kausa izcīņā vīriešiem, sievietēm un ratiņkrēslos tiks aizvadīts 61 mačs visos trīs turnīros Anglijā.

5. Pasaules vingrošanas čempionāts Liverpūlē 2022 (29. OKTOBRIS - 6. NOVEMBRIS: LIVERPŪLE: ANGLIJA)

Liverpūles "M&S Bank Arena" ir vieta, kur šoruden vērot pasaules klases vingrošanu. Mersisaidā uzstāsies Lielbritānijas izlases un Tokijas olimpisko spēļu zvaigznes, šis pasākums pavisam noteikti parādīsies olybet totalizators derību sarakstos.

6. MotoGP 2022 (6. MARTS - 6. NOVEMBRIS: AUSTRĀLIJA, EIROPA, ZIEMEĻAMERIKA, ĀZIJA, OKEĀNIJA)

MotoGP ir vadošā motociklu sacīkšu klase, kurā braucēji sacenšas ar jaudīgiem motocikliem. Sezona ilgst no marta līdz novembrim, un sacīkstes notiek visā pasaulē. MotoGP ir viens no populārākajiem autosporta veidiem, un tās sacīkstes pulcē daudzus skatītājus.

7. FIFA Pasaules kauss (21. NOVEMBRIS - 18. DECEMBRIS: KATARA)

2022. gada Fifa Pasaules kausa izcīņa Katarā būs pirmā, kas notiks ziemas puslodē. Pasaules kausa izcīņas fināls notiks 80 000 cilvēku ietilpīgajā Lusail stadionā, un Francija uz Persijas līci dosies kā čempionu titulus aizstāvošā valsts.