„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī jautri aizvadīti Medus un ķiploku svētki

Aizvadītās nedēļas nogalē Andreja Pumpura skvērā norisinājās Medus un ķiploku svētki “Salds kā medus, stiprs kā ķiploks”, kuru gaitā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem bija iespēja degustēt un iegādāties medu un citus biškopības produktus, ķiplokus un to izstrādājumus, Dvietes īsto mājas saldējumu, izbaudīt pirts rituālu, pagatavot pirts skrubi, kā arī nodegustēt un iegādāties “Kurmīšu” zāļu tēju.

Medus un ķiploku svētku muzikāli māksliniecisko programmu atklāja Juris Ostrovskis ar autordziesmu programmu  "Viss tikai tev". Pēc tam pasākuma jaunāko dalībnieku uzmanībai tika piedāvāta bērnu izrāde -- Ekspotīcija “Medus ķiplokā”. Turpinājumā Santa Kasparsone uzstājās ar koncertu “Ziedu kurpēs vasara’’, bet aktieris Andris Bērziņš ar koncertprogrammu “Es šonakt sēdēšu uz jumta”.

Pasākuma rīkotāji bija parūpējušies arī par izklaidēm bērniem. Medus un ķiploku svētku gaitā viņi varēja uzspēlēt lielās koka spēles, kā arī piedalīties kvestā „Medus un ķiploku parks”.

Medus un ķiploku svētkus “Salds kā medus, stiprs kā ķiploks” organizēja Vienības nams, Latvijas biškopības biedrības Daugavpils nodaļa un ķiploku audzētāji.

Komentāri

13.10.2022 18:35
Adel
Kur palikusi raksti par vienkarsajiem latgalu cilvekiem un vinu dzives gajumu...