„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Linolejs - kā izvēlēties labāko?

Apmaksāta informācija

Mūsdienās, līdz ar tehnoloģiju attīstību, ražotāji uzlabo arī linoleja izturību un vizuālo daudzveidību. Kvalitatīvs linolejs ir ilgtspējīgs, ar modernu dizainu, piemērots dažāda veida telpām. Vēl kāda priekšrocība - linoleju ir iespējams vienkārši ieklāt pašu spēkiem.
Ko ņemt vērā, izvēloties šo grīdas segumu? Par to vairāk turpinājumā!

Linolejs - dabīgs vai mākslīgs

Mūsdienās iespējams iegādāties arī no dabīgiem un videi draudzīgiem materiāliem izgatavotu linoleju. Visbiežāk tas ir izgatavots no džutas auduma, sasmalcinātas kokšķiedras, kaļķakmens un dabīgām krāsvielām. Jārēķinās, protams, ka šāda linoleja cena attiecīgi arī būs augstāka.

Dabīgajam linolejam ir arī vairākas citas priekšrocības - tas ir nodilumizturīgs un antibakteriāls. Tas ir arī viegli kopjams. Tomēr jārēķinās, ka linolejam var būt specifisks aromāts, kas laika gaitā izzūd. Tāpat tas jāsargā arī no pārāk liela mitruma.

Nopērkams ir arī no sintētiskiem materiāliem izgatavots linolejs. No sintētiska polimēra izgatavotam linolejam ir labas siltuma un skaņas izolācijas īpašības, tomēr tas nebūs izturīgs pret intensīvu mehānisko slodzi.

Biezums

Pārdošanā dažāda biezuma linolejs. Izvēle šajā ziņā atkarīga no telpas, kur paredzēts to ieklāt. Tā piemēram, dzīvojamās telpās pietiks ar aptuveni 2 - 3 mm biezu linoleju, savukārt telpās ar lielāku noslodzi labāk izvēlēties biezāku (4 mm) linoleju.

Nodilumizturība

Jāņem vērā arī linoleja nodilumizturība, jo no tās atkarīgs grīdas seguma kalpošanas laiks. Nodilumizturības klase tiek apzīmēta ar skaitli. Tā piemēram, 21. - 23. klases linolejs ir piemērots dzīvojamām telpām, savukārt birojos un citās telpās ar lielāku noslodzi jāizmanto vismaz 31. klases linolejs.

Novērtējiet arī seguma aizsargslāņa biezumu. Guļamistabai piemērots linolejs ar 0,15 mm biezu aizsargslāni, savukārt viesistabā labāk izvēlēties 0,2 mm risinājumu.

Pirms linoleja izvēles iepazīstieties arī ar šī materiāla kopšanas prasībām, lai nodrošinātu ilgtspējīgu rezultātu.

Ja meklējat kvalitatīvu un modernu linoleju no labākajiem ražotājiem, ieskatieties uzņēmuma Reaton piedāvājumā, kur atradīsiet plašu dažādu linoleju izvēli. Zinošie uzņēmuma speciālisti uzklausīs Jūsu vajadzības un palīdzēs izvēlēties piemērotāko risinājumu. Ieskatieties, lai uzzinātu vairāk - www.interior.reaton.lv.