„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+16.6 °C
nedaudz mākoņains

Kā rudenī pilnībā pārveidot matu kopšanas rutīnas

Oktobris ir aiz stūra, un nav iespējams izvairīties no tā, ka vasara ir beigusies un mēs esam rudens sākumā. Lai gan saule joprojām cīnās, temperatūra pazeminās, un, pirms mēs to pamanīsim, arī lapas nokritīs. Lai gan tas nozīmē, ka vasaras garderobe uz vēl vienu gadu ir pakāpeniski jāaiztiek, tas nav nemaz tik slikti. Tagad ir īstais brīdis, lai pārveidotu savu stilu gada aukstākajam pusgadam, un nav iemesla nesākt ar matu kopšanas rutīnu.

Laika apstākļiem kļūstot skarbākiem, arvien svarīgāka kļūst pareiza matu kopšana, sākot ar šampūnu blondiem matiem un beidzot ar pareizo matu suku. Apskatīsim, kas jādara, lai jūsu mati, tuvojoties gada nogalei, izskatītos pēc iespējas labāk.

Rūpējieties par galvas ādu

Ja vēlaties, lai mati saglabātu spīdumu un matu stilu, pārliecinieties, ka jūsu galvas āda ir pēc iespējas veselīgāka. Aukstāka temperatūra nozīmē sausāku gaisu, un tas ir slikta ziņa jūsu galvas ādai. Jums ir jānovērš produktu uzkrāšanās un pārmērīga eļļas uzkrāšanās, jo tas kaitēs jūsu galvas ādas biomei, kas jums ir jāaizsargā, lai nodrošinātu veselīgu matu augšanu. Ja jums vēl nav galvas ādas masāžas birstes, ir vērts to iegādāties, pirms temperatūra patiešām sāk pazemināties. Jūs redzēsiet tās priekšrocības rudenī, kad vējš, lietus un aukstums kļūs arvien biežāk sastopami.

Aizsargājiet matus no laikapstākļiem

Rudens ir laiks, kad jums patiešām jāsāk uztraukties par matu izžūšanu. Vasaras beigas nozīmē, ka laikapstākļi, sākot ar zemāku temperatūru un beidzot ar spēcīgāku lietu, vairāk sausina matus. Tas savukārt padara tos trauslākus un grūtāk kopjamus, un, ja plānojat tos krāsot rudenīgākā krāsā, tas var vēl vairāk pasliktināt situāciju. Ieteicams biežāk lietot matu maskas - tikai pāris reizes nedēļā jūsu mati saglabās savu spīdumu un izturību, kas ļaus jums vairāk pūlēties, veidojot matu stilu un krāsojot.

Neejiet ārā ar slapjiem matiem

Mēs visi vēlamies palikt gultā mazliet ilgāk, jo rīti kļūst tumšāki un laikapstākļi mazāk patīkamāki, taču, ja vēlaties, lai jūsu mati būtu vislabākajā stāvoklī, jums, iespējams, vajadzētu celties mazliet agrāk. Aukstākajos mēnešos jums būs nepieciešams tos ilgāk žāvēt pēc dušas, jo ir būtiski neiziet no mājas ar slapjiem matiem. Mitri mati un vēsāks gaiss nozīmē, ka dabiskās eļļas, kas aizsargā jūsu matus, var tikt izvadītas, padarot tos nedzīvus un blāvus. Lietojot Olaplex produktus dušas laikā, saglabāsiet arī savu matu barošanu un vislabāko izskatu. Novēršot aizsargvielu zudumu un regulāri tās atjaunojot, jūs gūsiet pozitīvus rezultātus.

Matu kopšana rudenī prasa vairāk laika un pūļu nekā siltā laikā, taču, ja vien ievērojat dažus vienkāršus padomus, varat saglabāt skaistu matu izskatu. Kad sāksiet atklāt savu rudens/ziemas garderobi, jums nebūs jāuztraucas par to, ka jūsu mati jūs varētu pievilt.