„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+9.2 °C
daži mākoņi

Skaistākās pludmales pasaulē

Apmaksāta informācija

Brīvdienas pludmalē ir lielisks veids, kā aizbēgt no rutīnas un atpūsties arī no citām ikdienas grūtībām. Iecienītākas pludmales, protams, ir ar baltajām smiltīm, lai gan pludmales virsmu var veidot arī oļi, akmeņi un grants. Taču neatkarīgi no tā vai Jūs dodiet priekšroku smilšainai pludmalei vai oļu pludmalei, šajā rakstā atradīsiet aprakstus par skaistākajām pasaules pludmalēm, kas ir izkaisītas no Havaju salām līdz pat Filipīnām un Austrālijai. Vienīgais jautājums ir, kuru pludmali apmeklēsit pirmo? Vai vēl labāk, cik daudzās no šim pludmalēm Jūs jau esiet pabijuši līdz šim?

Laguna Beach, Kalifornija, ASV

Lagunas pludmale kā apslēpts dārgakmenis, kas atrodas pusceļā starp Losandželosu un Sandjego. Pilsētas topogrāfija ir unikāla salīdzinājumā citām Kalifornijas štata piekrastes pilsētām ar līčiem un pludmalēm, kas stiepjas 11 kilometru garumā. Šeit apmeklētāji var izpētīt jūras alas un kraujas. Laguna Beach piedāvā arī visvairāk pludmales naktsmītņu iespējas visā Kalifornijā, padarot to par ideālu vietu pasīvai pludmales atpūtai. Interesants fakts, ka Kalifornija ir pazīstama arī ar to, ka te parādījās pirmie spēļu automāti online.

Boracay Baltā pludmale Filipīnas

Baltā pludmale ir lieliski piemērota tiem, kam patīk peldēties, pateicoties tās mierīgajiem ūdeņiem. Šī 5 kilometrus garā pludmale tiek uzskatīts par vienu no populārākajām Boracay pludmalēm un piedāvā visu, kas Jums ir nepieciešams lieliskai atpūtai, sākot no pludmales aktivitātēm un restorāniem līdz pat naktsdzīvei un viesnīcām. Naktsmītnes ir sadalītas trījās daļās, proti, 1., 2. un 3. līnijā gar pludmali, attiecīgi no luksusa, līdz vidējam un budžeta klases līmenim. Šeit ir iespējams arī iepirkties un iegādāties, piemēram, pērles. Svarīgi pieminēt, ka 3 lielākās pērles, kuras jebkad ir atrasts, tikai atrastas tieši Filipīnās.

Matira pludmale, Bora Bora, Franču Polinēzija

Dzirdot kādu sakām Franču Polinēzija, mēs uzreiz iedomājamies tās skaistās pudmales un tropu krāšņumu. Taču tieši Matiras pludmale saņem goda rakstu par tās platību, tīrību, vieglo piekļuvi un neticamo skaistumu. Šajā pludmalē ir brīnišķīgas maigas baltas smiltis, tirkīzzils ūdens, kuram cauri var redzēt tik tālu, cik vien ir iespējams saredzēt ar cilvēka aci, un pats galvenais tai apkārt sniedzas vulkāni. Matira ir Bora Boras lielākā publiskā pludmale, taču atmosfēra te ir mierīga. Interesanti ir tas, kas īstenībā Bora Bora salu sauc Pora Pora, jo Taitiešu valodā nav burta B.

Zilā lagūna, Ölüdeniz, Turcija

Pilsētas nosaukums Ölüdeniz tulkojumā nozīmē nāves jūra, pateicoties tās mierīgajiem ūdeņiem. Šeit atrodas Zilā lagūna, kas piedāvā skaistu pludmali ar baltām smiltīm un siltu, tirkīzzilu ūdeni. Šeit apmeklētāji var sagaidīt mierīgāku atmosfēru, tā kā šai vietai nav raksturīga trakulīga naktsdzīve. Taču šeit ir iespējams izbaudīt dažādas aktivitātes ūdeni vai pat virs tā, kā piemēram, paraplanēšana un laivošana.

Vaithaivenas pludmale, Kvīnslenda, Austrālija

Vaithaivenas pludmale ir 10 kilometrus gara, videi draudzīga piekrastes josla, kas atrodas Whitsunday salā. Pludmalē ir zili un zaļi ūdeņi, lagūnas un ietekas, kā arī smiltis, kas sastāv galvenokārt no balta silīcija dioksīda, kas piešķir tai iespaidīgi spilgti baltu krāsu. Tās nomaļā atrašanās vieta nozīmē, ka tā reti ir pārpildīta, kas padara to par lielisku vietu, kur var mierīgi atpūsties ārpus pilsēta burzmas, neatkarīgi no tā, vai esiet iecerējuši sauļoties vai palasīt grāmatu ēnā.

Elafonissi pludmale, Krēta, Grieķija

Elafonissi pludmale ir ļoti populāra, pateicoties tās skaistajām rozā smiltīm. Esot Krētā, Elafonissi ir obligāti jāapmeklē katram tūristam. Elafonissi patiesībā ir sala, ko no sauszemes atdala sekli ūdeņi un smilšu joslas, kas paisuma laikā pazūd tikai zem 1 metra ūdens. Diemžēl šeit Jūsu ērtībām ir pieejama tikai viena pludmales kafejnīca ar sauļošanās krēsliem, taču te ir arī pāris grieķu tavernas, kurās pasniedz svaigas jūras veltes. Ja Elafonissi pludmale ir pārāk pārpildīta, variet doties uz Balos lagūnu ziemeļos.