„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+7.0 °C
daži mākoņi

Lodžijas labiekārtošana

Apmaksāta informācija

Lodžija ir lieliska priekšrocība un bonuss Jūsu mājai vai dzīvoklim. Pēdējos gados cilvēki lodžijas izmanto dažādiem mērķiem - gan, lai paplašinātu dzīvojamo platību, gan, lai iekārtotu un izveidotu omulīgu atpūtas stūrīti vai arī siltajā sezonā lodžija var būt Jūs darba kabinets. Ja dzīvojat dzīvoklī, tad lodžija ir burtiski privilēģija, jo varat elpot svaigu gaisu un atpūsties neizejot ārā no dzīvokļa.

Sāciet ar plānu jeb ideju apkopošanu

Lai procesa un lodžijas labiekārtošanas laikā nebūtu vēl jāplāno, ko iegādāties vai kā izkārtot mēbeles un dekorācijas uz lodžijas, ir ieteicams to izdarīt pirms realizējat savas lodžijas pārvērtību projektu.

Smelieties idejas interneta vidē, kur atradīsiet virkni ar ieteikumiem un foto, kas palīdzēs saprast, kā vēlaties izveidot un iekārtot savu lodžiju. Protams, vienmēr ir iespēja piesaistīt zinošus speciālistus, kas ar interjera iekārtošanu strādā ikdienā un spēs Jums ieteikt piemērotākos risinājumus un realizēs pat visneprātīgākās idejas.

Grīdas seguma izvēle

Ja ideja par lodžijas pārvērtībām ir tapusi un vīzija ir skaidra, tad pirmais solis būtu ieklāt vai mainīt lodžijas grīdas segumu. Ātri un viegli lodžijā var ielikt terases dēļus, kas, izskatīsies skaisti, kā arī būs droši un stabili. Ja lodžija nav iestiklota, tad noteikti ieklājieties grīdas segumu, kas ir paredzēts lietošanai ārā, lai grīdas segums ātri nebojātos dažādu laikapstākļu ietekmē. 

Kad lodžijas grīdas segums ir ieklāts, varat sākt veidot mēbeļu, dažādu augu un dekorāciju izkārtojumu, lai lodžija taptu par Jūsu mīļāko vietu mājās.

Mēbeles un ziedi

Vai lodžijā izvietosiet tikai galdu, krēslus vai kādus pufus, tas paliek Jūsu ziņa. Ja vēlēsieties lodžiju izmantot, lai brokastotu un nesteidzīgi baudītu kafiju, tad noteikti ir jāizvēlas galds, kas ietilps lodžijā un krēsli, ņemot vērā cilvēku skaitu, kas visbiežāk sēdēs pie galda. 

Arī lodžijas mēbeles ir ieteicams izvēlēties no kategorijas “āra mēbeles”, lai tās kalpotu maksimāli ilgu laiku. Dārza mēbeļu klāsts ir apjomīgs un tieši vēsajā sezonā - rudenī vai ziemā, varat atrast šīs mēbeles par patiešām pievilcīgām cenām.

Ziedi un dažādi dekoratīvi priekšmeti var padarīt Jūsu lodžiju mājīgāku un patīkamāku. Lai nebūtu jādomā par istabas augu kopšanu un laistīšanu, lodžijas dekorēšanai varat iegādāties mākslīgos ziedus, kas mūsdienās vizuāli izskatās ļoti līdzīgi īstajiem ziediem.

Pārliecinieties par drošību

Pirms izvēlaties grīdas segumu un mēbeles lodžijai, būtu ieteicams noskaidrot, cik liels svars var tikt izvietots uz Jūsu lodžijas. Ja lodžiju dekorējat un papildināt ar dažādiem puķu podiem, īpaši tādiem, kas tiks novietoti ārpus balkona, nostipriniet tos stingri un stipri, lai tie pie lielāka vēja neapgāztos.

Dzīvojot dzīvoklī lodžija var būt arī mājas pirmajos stāvos, piemēram, pirmajā vai otrajā. Līdz ar to ir vērts padomāt par to, lai pa lodžiju Jūsu īpašumā netiktu nelūgti viesi. Varbūt lodžiju vēlaties iestiklot vai izvietot tajā režģus. Iestiklota lodžija var būt Jūsu dzīvokļa lepnums, ja uzticēsiet šo darbu cilvēkiem, kas ar to darbojas regulāri.

Lodžijas iekārtošanu varat uzsākt jebkurā gadalaikā, kad vien Jums ir vēlēšanās un iedvesma to paveikt. Ja esat nolēmuši iekārtot lodžiju, tad noteikti atveriet e- veikalu 220.lv, kurā var iegādāties gan dažāda veida grīdas segumus, ko ieklāt lodžijā, lai nostiprinātu tās grīdu, gan mākslīgos ziedus un mēbeles. Interneta veikals 220.lv ir īstā vieta, kuru apmeklēt, ja vēlaties savā īpašumā lodžiju, kas patiks un būs iedvesmas stūrītis.