„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Kādu izlietni un skapīti izvēlēties vannas istabai?

Apmaksāta informācija

Maza vannas istaba rada uzglabāšanas problēmu. Lielāko telpas daļu aizņem būtiskie vannas istabas iekārtojuma elementi, tostarp, izlietne, tualetes pods, duša vai vanna, atstājot maz vietas citu nepieciešamo lietu – dvieļu, higiēnas preču, vannas un dušas kosmētikas uzglabāšanai.  Ja vēl vannas istabā atrodas veļas mašīna, tad vienīgais risinājums ir pārdomāts telpas plānojums ar atbilstoša izmēra mēbelēm.
Apskatīsim vannas istabas iekārtojumus, kas jums palīdzēs maksimāli palielināt uzglabāšanas iespējas ierobežotā telpas platībā.

Risinājumi, kas vienā mēbelē apvieno vairākas funkcijas, ir sevišķi piemēroti kompaktām vai nestandarta formas telpām.

Viens no populārākajiem ir vannas istabas skapītis ar izlietni dažādos veidos un risinājumos.

Pārveidota kumodes tipa mēbele ar ietilpīgām atvilktnēm uzglabāšanai

Mēbeles, piemēram, kumodes, var viegli pārveidot par vannas istabas skapīšiem. Šāds risinājums izcili izskatīsies vintage stila interjeros. Izlietni iespējams iedziļināt virsmā vai novietot uz tās. Tāpat oriģinālo virsmu var aizstāt ar mitrumizturīga materiālu, pieskaņotu izvēlētai izlietnei. Turklāt kumodes atvilktnes bieži nodrošina ērtāku uzglabāšanu nekā tradicionālie vannas istabas skapīši. Ražotāji, izdabājot pircēju vēlmēm un zinot klasisko mēbeļu priekšrocības, piedāvā jau gatavus kumodes tipa skapīšus, kas izgatavoti no mūsdienu mitrumizturīgiem materiāliem.

Skapītis ar atvērtiem plauktiem

Izvērtējot vannas istabas uzglabāšanas idejas, apsveriet iespēju vienā mēbelē miksēt atvilktnes un atvērtus plauktus. Mazas atvilktnes katrā izlietnes pusē ir ideāli piemērotas matu fēna (viņai) vai elektriskā skuvekļu (viņam) novietošanai. Plaukti zem skapīšiem būs ērti dvieļiem, gan viņam, gan viņai. Izvēlaties skapīša dizainu ar atvērtu apakšējo plauktu, kas vizuāli atvieglos vannas istabas tualetes skapīša smagnējo augšdaļu. Atvērtos plauktus iespējams papildināt ar groziem, kuros ērti ievietosies liels daudzums vannas istabā nepieciešanu lietu.

Racionāli izmantojiet grīdas un sienas plaknes, arī telpas stūrus.

Blakus skapītim ar izlietni novietojiet grīdas skapīšus

Ja vien atļauj telpa, izmantojiet dažāda augstuma vertikālos grīdas skapjus. Tie ir lieliski piemēroti ievietošanai šaurās vietās, piemēram, starp brīvi stāvošu izlietni un vannu vai ievietošanai telpas stūrī. Vispirms veiciet mērījumus, lai nekļūdītos ar izmēriem un skapīša durvju atvēršanās virzienu.
Tāpat iespējams iegādāties vertikālu skapi ar atvāžamu apakšējo nodalījumu, kurā atrodas metāla grozs netīrai veļai. No ārpuses nekas neliecinās par šo divējādo skapja funkciju, kas atsevišķos gadījumos varētu ļoti noderēt.

Piekarināmie sienas un stūra skapīši

Sienas skapīšus iespējams iegādāties arī ar atvērtiem plauktiem vai ar spoguli un iebūvētām LED gaismām, lai varētu sevi aplūkot, kad uzklājat kosmētiku vai kopjat sejas ādu. Ne mazāk noderīgs mazā vannas istabā ir stūra skapītis ar stūra izlietni. Parasti šāda tipa izlietnes izmēra ziņā ir gana mazas, bet ļoti ietaupa telpu.

Kā iekārtot vannas istabu, ja tajā būs arī veļas mašīna? Šobrīd ir pieejami dažādi plauktu un skapīšu risinājumi, kas atrisina šo problēmu, nesamazinot lietu glabāšanas iespējas. Nopērkami skapji, kas montējas virs veļas mašīnas vai tādi, kuros pilnībā tā ievietojas veļas mašīna, ka no ārpuses tā nav redzama. Savietojamības risinājumi ir gājuši vēl tālāk  - izlietne virs veļas mašīnas noteikti ir vērā ņemams risinājums dilemmai – atteikties no veļas mašīnas vai izlietnes.

Interneta veikalā 220.lv pieejami skapīši dažāda stila un izmēra vannas istabām. Skapīši ar izlietni, ietilpīgi vertikālie skapji, brīvi stāvošas kumodes, piekarināmie sienas skapji un spoguļskapīši.  Plauktu veidu un mēbeļu krāsu gamma daudzveidība ļaus atrast piemērotu variantu jebkura izmēra telpai vai interjera stilam. Mēbeles ir ražotas no kvalitatīviem mitruma izturīgiem materiāliem un nopērkamas par pievilcīgām cenām. Maza vannas istaba var būt ietilpīga un  piemērota lietu glabāšanai, ja vien tā ir plānota ar prātu un iekārtota ar atbilstošām mēbelēm.